Nálatok hány tekercs WC-papír fogy el egy héten? Nálunk naponta 1. A férjem szerint ez sok.
Pontosabb kérdés az lenne, hogy egy-egy alkalomhoz hány lapocskát használsz el. Brutál kajának kell lenni, hogy ne legyen elég 4 lapocska. Az én hajtogatási technikám:
félbe, majd megint félbe hajtom, így lesz 1 lapocska méretű, de négyszer. Aztán odanyesek. Ezután áthajtom a papírt másik oldalára. Megint odanyesek. Innentől ha még további nyesésekre van szükség, akkor már csak mindig félbe és félbe hajtom.
Négyen vagyunk, hárman használjuk a 3 rétegű WC papírokat 2 WC-ben. 1 user 0/24-ben otthon van, a másik csak délután használja, én pedig általában nem szoktam hazahordani a nagydolgot. Az átlagfogyasztás, kb 1 tekercs 2-3 naponta.
Néhány szó a WC papírról:
Alapanyag: I. osztályú, cellúlóz alappapírból.
Illat:
Kamilla
Lapszám:
125 darab
Réteg:
3 rétegű
Szín:
fehér, mintás
Ív/lap méret:
12cm X 9.5cm
Papírhüvely átmérő:
4.5 cm
Tekercs átmérő:
11 cm
Ár: bruttó 39-42Ft/tekercs
Kiszámoltam:
Alapadatként elmondom, hogy átlagosan napi egyszer szarok, ez évi (jó esetben) 365 nagydolgot jelent. Életem egy negyedét töltöm olyan helyen, ahol meg kell "teríteni" a deszkát - higiéniás okokból. Kiszámoltam, hogy alap esetben 4m papír fogy egy szarásnál átlagos minőségű papírból. "Megterítés" esetén ez 5,2m lesz., vagyis 91-szer 5,2 m fogy, 274-szer pedig 4m. Ez éves szinten 1569m papírt jelent. Bizony. Másfél kilóméternyi papírral törlök segget évente. Ha egy tekercs 21 m hosszú, akkor éves szinten 75 tekercset használok el, ami (közepes minőség esetén) 5500-6000 Ft évente...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!