Fundamenta lakáskassza?
Pozitív és negatív véleményeket szeretnék kérni tőletek!
A párommal most ezen filózunk, hogy érdemes e nyitni egy ilyen lakástakarékot. Sok jót hallottunk róla, de bizonytalanok vagyunk, mint manapság szerintem mindenki.
Érdemes nyitnunk? Hitelt felvenni ezáltal?
Előre is köszönöm!
Ha pusztán a számokat nézzük akkor jobb kamatott kapsz mintha bankba lekötnéd.
"Hátrányok"
-lejárat után 3 hónapod van hogy felhasználd
-csakis ingatlannal kapcsoltban használthatod
-felújításra fordítod akkor számlával igazolnod, még az önrészt is.
Többet soha az életbe,örültem hogy kivergődtünk belőle.
Ha meglátom a rókát,azonnal az jut eszembe,én ezt lerókázom
Nem szeretném a kérdezőt összezavarni, de cáfolnom kell az első válaszoló első mondatát. Nem kapsz jobb kamatot. A lakásszámla betéti kamata módozat függvényében 1, vagy 3%.
Nyitni érdemes, az alábbiak figyelembe vételével:
-Csak, ha lakáscélra használod fel az összeget (ellenkező esetben elveszíted az állami támogatást)
-Öt évnél hosszabbat nem szabad nyitni!
Aki takarékoskodik, az azért teszi, mert nyereséget szeretne termelni, más szóval, hozamot. Azt szeretné, ha a pénze többet érne akkor, amikor kiveszi. Öt év felett pont ez a kívánalom nem teljesül. Varázsszó: hozam.
Tíz év alatt állami támogatással együtt 4,60% hozam érhető el. Ez akkor sem sok, ha a mai napon nézem. Azonban 10 év múlva, figyelembe véve az inflációt, ez a hozam arra sem elég, hogy a pénz jelen értékét megőrizze.
Ha elfogadsz egy javaslatot: amennyiben megszületik a döntés és számlát nyitsz, itt kérhetsz személyi bankárt:
Mivel az ilyen módon befutó érdeklődők elérhetőségét csak minimum kiemelt személyi bankár pozícióban levő tanácsadóknak adják ki, így kivédhető, hogy kifogj egy lelkes, de felkészületlen amatőrt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!