Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panelben élők, mennyire...

Panelben élők, mennyire fontos nektek az erkély?

Figyelt kérdés
Mennyit/mire használjátok: mi van az erkélyen, mennyit tartózkodtok ott, mennyire fontos nektek, vannak-e virágok, stb.?
2013. máj. 11. 14:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem éppen panelban, hanem társasházban lakom most (de azért 8 emelet megvan, jó nagy tömb, rengeteg ember, visszaköszön a panelházas hangulat) és nincs erkélyem. Sajnos.

Ahol régen laktam (panellakásban), ott volt egy egész nagy erkély, amit párom és én teleraktunk ládákkal, cserepekkel, kaspókkal stb. Komplett fűszereskertünk volt. Amíg jó idő volt, tavasszal és nyáron, ritkábban ősszel, gyakran kimentem, pl. délutánonként ott tanultam/olvastam, kivittem a notebookot. Hangulatos volt.

Nagyon szerettem és hiányzik, hogy most nem tudok hová ültetni, a lakásban pedig elég sötét van, így nem tudok kertészkedni. :(

Illetve alkalmanként dohányzom, így hát naponta 1-2 alkalommal kimennék... ha volna hová. Az ablakon nem fogok kihajolni, mert már próbáltam és végül a szobában gomolygott a füst, ahogy befújta a szél, ezért inkább kimegyek a ház elé... Télen nem volt jó, na.

2013. máj. 11. 15:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálam az albérletben van erkély, én kimondottan ilyet is akartam hogy legalább kitudjak menni rágyújtani, meg ha csak simán kiülnék akkor is legyen mert én otthon megszoktam már hogy mindig kimentem a kertbe vagy a teraszra friss levegőt szívni, és azért ez a hasonlóság a panelban is maradjon meg, hogy legalább kitudjak állni ha olyanom van. Virágok vannak ott, nem sok de van, akkor teregetni is odaszoktam, meg néha kiülök egy kis székre oda, és olvasok vagy a telómon netezek ha csak néhány kisebb dolgot akarok megnézni és hogy azért ne kelljen a gépet bekapcsolni.
2013. máj. 11. 15:21
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Hova járnék borozgatni és dohányozni este!?
2013. máj. 11. 15:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Már családi házban élek, de egy társasház kilencedik emeletén nőttem fel (nem házgyári panel, hanem alagútzsalus tízemeletes ház - szüleim még mindig ott laknak). A lakáshoz tartozik egy 8 négyzetméteres erkély is. Elég nagy ahhoz, hogy elférjen ott egy hintaágy is, illetve egy asztal néhány székkel. Mivel szemben nincs több magas épület, ezért senki nem látta ha például ott ebédeltünk nyáron. Anyám minden évben teleülteti virággal, illetve a padlón zöld műfű van, így nekünk ez olyan, mint ha kimennél a zöldbe. A ház előtt egy nagy park van, ahonnan állandóan hallatszik a madárcsicsergés, így tovább növeli ezt az illúziót.
2013. máj. 11. 16:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon fontos az erkély. Van egy hatalmas szobánk, és egy aprócska. Az apróból nyílik az erkély, ezért ez a nappali. Nagyon szeretem, hogy nyitva van az erkély ajtaja, így kevésbé érzem "bezárva" magam a panelba. Tavasztól késő őszig, amíg csak engedi az időjárás, nyitva van az ajtó. Kint szoktunk cigarettázni, kávézni, van, hogy csak kiülök, élvezem a napsütést, a madárcsicsergést...
2013. máj. 11. 21:45
 6/8 anonim ***** válasza:
83%

nekem létkérdés :) most is kinn ülök. laptop az ölemben, kis üdítő a párkányon, néha elpöffentek egy cigikét és békecsendnyugalom :D

nyáron szoktam kinn teregetni, néha kiülünk a párommal borozni.

alapvetően szeretek panelban lakni, de fontos, h legyen egy kis szabad saját terem a lakáson kívül is. erkélyesben nőttem fel, szóval fontos volt a lakáskeresésnél is, h legyen.

virágot nem merek kitenni, mert félek, h levinné a szélvihar. lomok azért sajnos vannak, ki kéne ganézni egy kicsit :) egy nagy szekrény is van, abban a nem használt hideg-melegtűrő dolgainkat tartjuk.

télen meg van egy hatalmas hűtőnk :) pláne karácsonykor, mikor anyám idehoz egy étteremre való finomságot :)

egyébként minden este kiülök cigizni, GYK-zni, kipihenni egy kicsit a nap zajait. szerencsére jó környéken lakom, nincs ramazuri az utcán, este kifejezetten csendes, nappal meg a madarak szövegelnek csak :D

2013. máj. 11. 23:02
 7/8 A kérdező kommentje:

Nagyon jó olvasni a válaszaitokat, köszönöm! Mindenkit felpontoztam.

Én is erkély-párti vagyok, azaz nekem is lételemem! Mi sem panelban élünk, hanem egy 3 emeletes tégla házban. Már alig vártam, hogy kitavaszodjon és ültethessek virágokat. Nálunk van kint egy kis asztal 2 székkel, naponta többször is kijárunk. A férjem már ott kezdi a napot kávéval, cigivel. Tegnap épp grilleztünk kint. :) Van, amikor kiviszek egy plédet, kiülünk a 3,5 éves fiammal és ott játszunk, eszünk-iszunk. Vagy nagyon nagy melegben kiviszem a kicsi medencét. Jó, hogy csak fák vannak előttünk, nincs másik ház.

Ahogy elnézem, nagyon sokan nem használják ki az erkélyt, vagy csak tárolásra/teregetésre használják. Vannak lakások, hogy egész nyáron nem látok kint senkit. Vagy tök üres az erkélyük, vagy tele van mindennel és már szinte ki sem férni.

2013. máj. 12. 00:16
 8/8 anonim ***** válasza:
74%
Én is szeretem az erkélyt, de nem járok ki soha, mert alattunk és felettünk is dohányoznak az erkélyen, én pedig rosszul vagyok a szagától sajnos. :( Mivel szólni nem szólhatok nekik, így az én erkélyajtóm általában zárva van. Télen kirakom oda a hűtendő kajákat és ennyi.
2013. máj. 13. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!