Panelben élők, mennyire fontos nektek az erkély?
Nem éppen panelban, hanem társasházban lakom most (de azért 8 emelet megvan, jó nagy tömb, rengeteg ember, visszaköszön a panelházas hangulat) és nincs erkélyem. Sajnos.
Ahol régen laktam (panellakásban), ott volt egy egész nagy erkély, amit párom és én teleraktunk ládákkal, cserepekkel, kaspókkal stb. Komplett fűszereskertünk volt. Amíg jó idő volt, tavasszal és nyáron, ritkábban ősszel, gyakran kimentem, pl. délutánonként ott tanultam/olvastam, kivittem a notebookot. Hangulatos volt.
Nagyon szerettem és hiányzik, hogy most nem tudok hová ültetni, a lakásban pedig elég sötét van, így nem tudok kertészkedni. :(
Illetve alkalmanként dohányzom, így hát naponta 1-2 alkalommal kimennék... ha volna hová. Az ablakon nem fogok kihajolni, mert már próbáltam és végül a szobában gomolygott a füst, ahogy befújta a szél, ezért inkább kimegyek a ház elé... Télen nem volt jó, na.
nekem létkérdés :) most is kinn ülök. laptop az ölemben, kis üdítő a párkányon, néha elpöffentek egy cigikét és békecsendnyugalom :D
nyáron szoktam kinn teregetni, néha kiülünk a párommal borozni.
alapvetően szeretek panelban lakni, de fontos, h legyen egy kis szabad saját terem a lakáson kívül is. erkélyesben nőttem fel, szóval fontos volt a lakáskeresésnél is, h legyen.
virágot nem merek kitenni, mert félek, h levinné a szélvihar. lomok azért sajnos vannak, ki kéne ganézni egy kicsit :) egy nagy szekrény is van, abban a nem használt hideg-melegtűrő dolgainkat tartjuk.
télen meg van egy hatalmas hűtőnk :) pláne karácsonykor, mikor anyám idehoz egy étteremre való finomságot :)
egyébként minden este kiülök cigizni, GYK-zni, kipihenni egy kicsit a nap zajait. szerencsére jó környéken lakom, nincs ramazuri az utcán, este kifejezetten csendes, nappal meg a madarak szövegelnek csak :D
Nagyon jó olvasni a válaszaitokat, köszönöm! Mindenkit felpontoztam.
Én is erkély-párti vagyok, azaz nekem is lételemem! Mi sem panelban élünk, hanem egy 3 emeletes tégla házban. Már alig vártam, hogy kitavaszodjon és ültethessek virágokat. Nálunk van kint egy kis asztal 2 székkel, naponta többször is kijárunk. A férjem már ott kezdi a napot kávéval, cigivel. Tegnap épp grilleztünk kint. :) Van, amikor kiviszek egy plédet, kiülünk a 3,5 éves fiammal és ott játszunk, eszünk-iszunk. Vagy nagyon nagy melegben kiviszem a kicsi medencét. Jó, hogy csak fák vannak előttünk, nincs másik ház.
Ahogy elnézem, nagyon sokan nem használják ki az erkélyt, vagy csak tárolásra/teregetésre használják. Vannak lakások, hogy egész nyáron nem látok kint senkit. Vagy tök üres az erkélyük, vagy tele van mindennel és már szinte ki sem férni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!