Mekkora egy átlagos kerti kemence égéshője? Elérheti a 850 fokot?
Figyelt kérdés
Ha van valakinek udvaron kemencéje megmérte már? (Habarcs miatt)2009. szept. 28. 20:37
1/2 anonim válasza:
Ezt így nem tudom, annyit igen, hogy a kemencékben általában nincs koromlerakódás, ha mégis, az legközelebb le szokott égni, ami a korom gyulladáspontját figyelembe véve (úgy tudom 600-650 fok) eléggé azt mondatná velem, hogy lesz 850 is. A kéménytüzeknél (amikor a korom gyullad be) a hőfok meg szokta haladni az 1000 fokot. A szilárd tüzelésű kályhákat 1000 fokra kell bevizsgálni...
Több egymástól független info, közelítésnek talán jó lesz, míg jön valaki aki tudja a választ.
2/2 anonim válasza:
Én úgy tudom,hogy attól függ,hogy mit égetsz benne?
Ha nem te építteted akkor nehéz megmondani,hogy mekkora hőt bír el,mivel való tüzelésre építették.Az előző válasz szerint lődd be és inkább a feltételezett legmagasabbra számolva habarcsozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!