Panelprogram mennyivel csökkenti az éves fűtésszámlát?
Az attól függ. Ha távhős a lakás, akkor nem kifejezetten, hacsak nem egyedi mérésű. Mert ugye akkor Te szabályozod. Én nem panelprogramos lakásban, de szigetelt ablakokkal ellátott lakásban lakok... Mivel nincs egyedi mérés a távhőn, így kb 26 fokot kapok, ha nem zárom el. De ha elzárom, ha nem, a fűtés nem kevesebb.
Ha gáz, akkor biztos jelent pár 1000 Ft-ot, hiszen nem kapcsol be a konvektor attól, ha kap egy kis huzatot, valamivel nehezebben hűl ki a lakás stb.
Nálunk most fogják csinálni ezt a szigetelést. Ha akarod, ha nem, 800.000 forint jelzáloggal megterhelnek minden lakást, amit köteles vagy a duplájára megemelt közös költségként sok évig törleszteni.
A fűtésben szerintem pár ezer forint megtakarítást jelenthet ez maximum. Így eltart majd jó pár évig, évtizedig mire a kamatokkal együtt megtérül ez a 800.000 Ft.
Csak szerintem ezzel az a legnagyobb baj, hogy nagyon kevesen terveznek úgy, hogy évtizedekig panelban fognak lakni. Nekem egyetemista koromban jó volt hogy a nagyszüleim örökségéből tudtunk venni nekem egy kis panelt. Így legalább nem kellett albérletet fizetnem. Csak így meg az a probléma, hogy egy önhibámon kívüli hitellel megterhelt panel lakást még inkább lehetetlen lesz eladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!