Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Akik távfűtésesben laktok!...

Akik távfűtésesben laktok! Válaszolnátok?

Figyelt kérdés

az első telünket töltjük távfűtéses lakásban (albérlet). tudtuk, hogy magas lesz a fűtés, de a tulaj azt mondta, hogy fogunk visszakapni belőle, ha nem használunk annyit. 10 emeletes panel, középső lépcsőház, 6. emeleti lakásban lakunk. Vagyis "körbefűtenek" így mi egyáltalán nem fűtöttünk, csak heti 1X, mikor mostam-teregettem. 67nm a lakás, a kisszoát egyáltalán nem is használjuk.

Volt, hogy 33, 28. 25 ezret fizettünk fűtésre, október közepétől megy.

A kérdésem az lenne, hogy akik ilyen helyen laktok, volt-e olyan, hogy túlfizetés miatt visszakaptatok a szolgáltatótól? Nekem az összes kollegám azt mondja, felejtsem el... de a párom nagyon bízik benne, ddig költözni sem akar, mert akkor aztán tuti nem kapnánk egy forintot sem.

Szerintetek van rá esély?

Elvileg átalányt fizetünk, és egyedi fűtésmérőnk van.

2013. ápr. 12. 17:35
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Ugyanilyen panelben, 7. emeleti lakásban nem fűtöttünk, mert nem lakott benne senki. Most jött meg az éves elszámolás, ami alapján kb. semmit nem kapunk vissza. (Különben sem adnak vissza pénzt, hanem a következő évi számlák egy másik szorzóval kalkulálódnak.) Szóval ezek a mostani számlák kb. ugyanakkorák, mint tavaly. Felhivtam a Főtávot reklamálni, és azt mondták, hogy hiába nem fűtöttünk, a "körbefűtés is bele van kalkulálva. Akkor meg minek a mérés? Szóval arra tényleg ne számíts, hogy a főbérlőtől bármennyit is visszakapsz.
2013. ápr. 12. 17:47
 2/5 anonim ***** válasza:
78%

Ha túlfizetésed van, akkor belekompenzálják a következő számláitokba!

De ha egyedi mérő van, akkor hogy lenne túlfizetésetek???

2013. ápr. 12. 18:29
 3/5 anonim ***** válasza:
84%
Visszakapni biztos nem fogtok, ha esetleg valamennyi túlfizetést számolnak ki, akkor azt a köv számlából levonják.
2013. ápr. 12. 19:21
 4/5 A kérdező kommentje:
elvileg úgy van, hogy átalány van havonta, mikor vége a szezonnak, jönnek leolvasni, és ha kevesebet számolt, mint amennyit fizettünk, visszakapjuk!
2013. ápr. 12. 21:32
 5/5 anonim ***** válasza:
84%
Mi csak laktunk távfűtéses lakásban. Egy évben kétszer is emelték a fűtés díját! A nyári rendelkezésre állót és télen a tényleges fűtési időszaknál is!Ha vissza is kapnál akkor se kapod vissza mert gondoskodik az emelésről és a kis összegért annyit kellene utaznod,levelet feladnod,telefonálnod,hogy az összeg visszakapása többe kerülne neked mint maga az összeg!Le merem írni,én még egyetlen szolgáltatótól sem kaptam vissza az engem megillető pénzemet. Több mint egy éve túlfizetésem ( több mint 30 000 Ft)van a vízdíjra,láss csodát úgy elosztották,hogy havonta 1000 Ft-ot akar jóvá írni! Fogtam és nem fizettem be a havi számlát,gondoltam,így kénytelen lesz a több ezer forintomat jóváírni! Azoknak kellene a havi fizetését így adni akik elfelejtik a pénz másnak is pénz!
2013. ápr. 20. 05:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!