Mitől nőhetett meg idén a gázfogyasztás?
Lehet meghibásodott kazán.
Én hetente írom a fogyasztást 3 éve. Nem tapasztaltam idén növekedést.
Hát direkt megnéztem a fűtőértéket, de az -legalábbis a számla szerint- az utóbbi években nem változott. Még pár hónap, és elérem azt a fogyasztást amit őszig kellene csak, és ez nekem furcsa, még ha melegebb hónapok is jönnek. Előző években meg votl amikor csak 10-20m2 volt az éves eltérés.
Viszont nyáron cserélve volt a vezeték az utca és az óra között (elvileg szivárgott akkor valahol), és akkor az órát is leszedték. Ez nem tudom, hogy okozhat e bármit, de más nem történt.
Amióta csökkentették a rezsit, a gáz fűtőértéke is csökkent.
Főzéskor is észrevehető, de a fűtésnél is.
Azelőtt, ha a kazánban 40 fokos volt a víz, akkor volt a lakásban 20 fok. Most ehhez 60 fokos víz kell.
Nem tudom, feltűnt-e (ahogy nézem, nem...) de idén hidegebb volt, és sokkal tovább volt hidegebb. Sőt, még most is hideg van, április lassan második hetében.
Értelemszerűen, ha adott hőfokra állítod a termosztátot (pl 20 fokra) és kint -15 fok van, akkor több gázt kell elégetni, hogy maradjon bent a hőmérséklet, mintha kint +5 fok lenne. És igen, ebből kifolyólag hidegebb lesz a víz is, hiszen hideg van odakint :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!