Egy denevércsalád költözött a redőnyburkolatunkba! Nagyon félek tőlük, hogy lehetne őket elzavarni?! Nem akarom megölni őket, hiszen védett állatok, de nagyon csúnyák és a hideg kiráz, ha belegondolok, hogy akár a lakásba is bejöhetnek!
Elöször is, minek mennének be a lakásba? Másodszor csak össszefogdossák neked a szunyogokat, legyeket meg egyéb rovarokat, tehát csak hasznod lesz belöle. Szeritnem meg most téli alvóhelyet keresnek, hagyd öket inkább békén.
(Egyébként miért lennének csúnyák - szerintem kimondottan aranyosak - de ha öket kérdeznéd, akkor meg téged találnának csunyának.)
sajnos saját tapasztalatból mondom,hogy nincsenek ott jó helyen,bármilyen frankó is,hogy elkapják a szúnyogokat. 10. emeleten lakunk,tavalyelőtt egy szerencsétlen denevér múmiává aszott testét szedtük ki a redőnyből,mert nem tudtuk,hogy a redőnytokban tartózkodik és a fel-le húzogatás közben valamikor becsíptük a lábát a redőnybe. néhány hete pedig egy másik lökött bőregér megpróbált bejutni az ablakunkon,mert a redőny le volt eresztve,csak alul hagytunk kb. 3 cm-nyi rést,és erre ő azt hitte,lakályos kis hasadékot talált. szerencsére a csukott ablakos részen próbált berepülni,mellette 20centivel nyitva volt a másik,
ahogy az ablakpárkányon kepesztett,még a döbbenetet is láttam a pofácskáján,hogy miért nem bír bejönni ebbe a frankó kis résbe,pedig de jól kigondolta. néhány másodpercnyi őrült kaparászás után végül dobott egy hátast a mélybe,és nem láttam a redőnytől,mi lett vele. kicsit sajnálom,mert lehet,hogy menekült valami elől,olyan kétségbeesett volt,de borzasztóan félek tőle,és tuti infarktust kaptam volna,ha véletlenül berepül.
én azt javaslom,mindannyiótok védelmében,hogy próbáljátok meg elkergetni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!