Hogy lehetne az egeret kiírtani a lakás mellől? SOS
Figyelt kérdés
3. emeleten élek, az egerek meg a földszintről feljönnek valami csövön(régebben ott hallottam a hangjukat)
Most a tetőtérben a ferdefal(gipszkarton+üvegszál)ból hallom őket kaparászni, és néhány helyen már majdnem lekaparták a falat és bejöttek. Minden este hallom, ahogy kaparásznak a ferdefalból és a csőből, és más családtag szerint is valami rágcsáló, mert kaparászik és rágcsálás hang hallatszik a falból.A lakásba még biztosan nem jutottak be, de napok kérdése, hogy valahol átrágják magukat. Kaja nincs elől hagyva, szóval nem tudom, miért akarnak ide jönni, és nem tudom hol a fészkük, nem tudom őket megmérgezni. Hogyan tudnám őket távoltartani? A falat akárhol átrághatják, hatalmas felület, nem tudom átnézni az egészet, és nem is férek hozzá. Az ultrahangos egérriasztó jó megoldás lenne?
Nincs kizárva, hogy beválik. Talán egy kis hangoskodás is segíthet, bár este nyilván ez nem lehetséges.
2013. márc. 27. 23:58
2/11 anonim válasza:
mérgezett kaját tegyél ki nekik BÁRHOVÁ, megtalálják és megeszik
2013. márc. 28. 00:25
3/11 anonim válasza:
Ha nincs semmi hézag, akkor egy egész pici lyukat fúrj a gipszkartonba és ott szórj be egérmérget. Macska lenne a legjobb megoldás, de ha nem éri el őket, akkor a méreg is megteszi.
2013. márc. 28. 05:32
4/11 anonim válasza:
Sokáig küzdöttünk mi is rágcsálókkal, de nálunk cickány volt a bűnös. eleinte csak télen jöttek majd egész évben. Ott kaparásztak a gipszkarton mennyezet felett és nagyon idegesítő volt. Kipróbáltunk szinte mindent. Lyukat vágtam a gipszkartonba 100 féle mérget raktam fel, egérragasztót stb. Elpusztultak bűzlöttek majd jött egy új generáció. Végül rendeltünk a neten olyan készüléket amit a konektorba dugsz és elektromos impulzusokat küld bizonyos időnként a falban lévő vezetékeken és ezt nem bírják a rágcsálók. Nem sok reményt fűztem hozzá de kétségbe voltam esve. Érdekes módon gyönyörűen bevált. Most már 1,5 éve rágcsálómentesek vagyunk. Az ultrahangos csak nyílt térbe jó!
2013. márc. 28. 05:55
5/11 anonim válasza:
Lehet venni háztartási boltokban a rózsaszín színű egér mérget,az hatásos ,és szeretik is. Tedd ki nekik a vonulási út közelébe!!!!!!!
2013. márc. 28. 11:55
6/11 A kérdező kommentje:
Kedves 4. Válaszoló! Leírnád privátba, hogy milyen fajta egérriasztót vettetek?
Az a gond, hogy ha bedugok nekik mérget, irtó büdös dögszag lesz a szobámban. Köszönöm a válaszokat!
2013. márc. 28. 13:45
7/11 A kérdező kommentje:
Már próbáltam, hogy kopogok nekik, attól hátha megijednek, de ez csak eleinte vált be. Most már megszokták, és nem zavarja őket. Macska meg nem tudné őket elkapni, mert kb 1-2 centisre rágták ki a falat, még a kis mocskok se férnek ki onnan. De ha bejönnek, első dolgom lesz macskát venni. :)
2013. márc. 28. 13:49
8/11 anonim válasza:
A macska elég kétséges megoldás, nekünk egyáltaln nem egerésztek:) Ami bevált, a méreg, egérragasztó, (féldió+pohár) élvefogócsapda. Esetleg a földszinten nem tudsz ilyeneket elhelyezni?
2013. márc. 28. 15:42
9/11 A kérdező kommentje:
Egyébként is szeretnék macskát tartani, ha nem fogná meg, az se lenne baj, úgyis szeretném :)
Az a gond, hogy nem tudom pontosan honnan jönnek. Mármint a csőből, de nem tudom, hol lehet a cső kivezető része. Köszönöm a választ :)
2013. márc. 28. 16:34
10/11 anonim válasza:
4. vagyok. Vermatic pest control acp41. Ez a neve és azt mondja a feleségem, hogy Angliábol rendelte. Valami 7000ft volt. Nekünk csak ez vált be. Még olyannal is próbálkoztam, hogy diófa levelet szortam szét töménytelen mennyiségben, vagy fokhagyma levet fecskendeztem tűhegynyi lyukakon keresztűl a gipszkarton mögé de nem vált be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!