Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan leljünk rá a molylepkékre?

Hogyan leljünk rá a molylepkékre?

Figyelt kérdés
Fél éve bővítettük a házat, tök új spájzunk van, ami egyúttal mosókonyhaként is működik és néhány napja megjelentek benne a molylepkék. Nem tudom megállapítani, hogy élelmiszer- vagy ruhamoly. Nincsenek "régi" kincsek a spájzban, mivel az átépítéskor minden "gyanúsat" kiselejteztünk. Egyébként csak este jönnek elő és nem tudunk rátalálni a tanyájukra... Hogyan lehetne?
2009. szept. 16. 22:28
 1/3 anonim ***** válasza:
úgy tudom a levendula szagát utálják. (pontozzatok le ha tévedek-,-) esetleg levendula illatú gyertyát kis időre gyújtsatok meg, minden nap, amikor előjönnek, és lehet elmenekülnek onnan. 23:34 perckor ez az ötletem támadt xD
2009. szept. 16. 23:25
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Amikor nekem voltak konyhamolyok én mindent kidobáltam.Más megoldást sajnos nem találtam,még a bontatlan fűszerekbe is beköltöztek:)Amúgy nem biztos,hogy régi dologban van,vehettél meg bármit úgy,hogy már a boltban benne volt.
2009. szept. 16. 23:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs fészkük, mert mindenfelé lerakják az utódokat. Onnan gondolom, hogy számtalan furcsa helyen találtam már üres bábokat.

Volt régebben az a vastag levelű muskátli, aminek, ha megmorzsoltam a levelét, akkor eléggé szúrós szaga volt. Ilyent teleltettem át a szobában kb 3-4 tövet és akkor nem voltak molylepkék. A muskátli 2 évet bírt ki, viszont a mostaniak már vékony levelűek és az a szag nincs a levelekben. A levendula is jó, de csak addig, amíg intenzív az illat. Próbálkoztam illatkazettával is, a molyok szerették, nekem viszont a gégém nem bírta.

Nem kell hozzá régi élelmiszer, velem tavaly fordult elő, hogy a közértből akkor vett liszt tele volt mollyal. Ahogy kinyitottam, kirepültek páran, a többség még báb volt. Mondanom sem kell, egy darabig nem sütöttem.

2009. szept. 18. 11:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!