Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért szörnyűlködnek az...

Miért szörnyűlködnek az emberek, mikor megmondom, hogy 6-an lakunk egy 51négyzetméteres lakásban?

Figyelt kérdés

Négy gyerek van , de jól érezzük magunkat , elférünk , nem szorongunk. És egyébként is a gyerekek és a férjem csak este 5 után vannak itthon , mert iskolába, oviba vannak , a férjem pedig csak 7 körül ér haza.

Ciki kis lakásban élni mostanában?

Ezt fent tudjuk tartani kevés pénzből , még egy nagy házban nem biztos hogy tudnánk fizetni pl.a fűtést.

2009. szept. 16. 14:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
70%
Nem arról van szó, hogy ciki, de azt nehezen hiszem, hogy kényelmesen elfértek. Most még lehet elvannak a gyerekek egy szobában, de később mi lesz? Bár szerintem egy iskolás gyereknek már kellene egy saját kis zug, ahova félre vonulhat tanulni vagy akár csak, ha magányra vágyik, vagy átjön valami barát(nő). Az más téma, hogy én sose értettem, hogy ahol az anyuka otthon van ott a gyerekek miért csak 5 után vannak otthon. Ha nekem valamiért nem kell dolgoznom, vagy előbb eltudok jönni a munkahelyemről nekem az első, hogy a gyereket elhozom az iskolából. De még munka mellett is igyekszem 4 körül érte menni. Persze ez én vagyok, nem vagyunk egyformák. Én, ha tudom, hogy kevés pénzből kell megélnem nem mernék ennyi gyereket vállalni, mindenképpen nézném az ő kényelmüket is, nem csak a sajátomat.
2009. szept. 16. 14:55
 2/20 anonim ***** válasza:
70%

És mi lesz később mikor nőnek a gyerekek? A lányoknak is külön kell lenni pl. Mindekinek kell majd egy kis hely ahova elvonulhat ha épp egyedül szeretne lenni.

Én tuti nem szűlnék 51 nm-re 4 gyereket. Már bocs.

2009. szept. 16. 15:18
 3/20 A kérdező kommentje:
Azért megyek 5-kor a gyerekért az iskolába , mert napköziotthonosba jár , 4-ig van tanitás , utána különorákra jár majdnem minden nap , vagy a barátaival focizik. Az ovodások pedig az ovibol nem akarnak hazajönni , annyira jot játszanak. Egyébként 3 szobánk van , egyikba a fiuk ,másikba a lányok , mi pedig a harmadikba.
2009. szept. 16. 15:21
 4/20 anonim ***** válasza:
48%
Legyél nyugodt,most divat minden gyereknek a külön szoba.Ha szeretet van a családban,akkor sok jó ember kis helyen elfér.Nálunk volt olyan időszak,hogy a háromszobás lakásban 8-an laktunk néhány évig.Mi 2 gyerekkel és a fiamék szintéln kettővel.Szűken,de azért elfértünk.Max alkalmazkodni kellett egymáshoz.Ne törődj a sok,nálad több pénzből élő emberrel.
2009. szept. 16. 15:22
 5/20 anonim ***** válasza:
70%
szrintem is igaza van az első két válaszolónak. mi 120 négyzetméteren lakuknk négyen. plusz még van egy karázsunk, meg egy ilyen kamreszerűségünk.
2009. szept. 16. 15:23
 6/20 A kérdező kommentje:
Természetesen el fogunk költözni , ha nagyobbak lesznek a gyerekek , de még most a legnagyobb is csak 7 éves.
2009. szept. 16. 15:23
 7/20 A kérdező kommentje:

A 15:22-es válaszolonak : Egyetértek veled , sok jo ember kis helyen is elfér és tapasztalatom szerint nagyon össze van kovácsolódva a családunk , talán ez miatt , hogy sokat vagyunk eggyütt és nagyon szeretjük egymást.

Köszönöm a válaszokat.

2009. szept. 16. 15:43
 8/20 anonim ***** válasza:
70%

Ez már lassan olyan, mint az új autó.

Nem számít, hogy a többség hitelre veszi, az a lényeg, hogy új legyen és a te 10 év körüliden, ami viszont már ki van fizetve már szörnyűlködnek.

Még mindig jobb kis lakásban, jól megférni egymás mellett, mint bedőlni egy hitelbe....

Ha Ti jól érzitek magatokat, de legalábbis nem kellemetlenül, akkor minek változtatni, ha anyagilag most nem telik rá?

2009. szept. 16. 15:58
 9/20 anonim ***** válasza:
75%

Huh, mekkora szobák lehetnek azok? Nekünk 63 négyzetméterre volt egy normális szoba, egy kicsi, meg egy fél, de az aztán pici volt. Kb egy ágy, amin körbe lehetett araszolni a falhoz lapulva... Csak hárman voltunk benne (szülők+1gyerek), de a konyhában például így is állandóan átestünk egymáson, mert az is kicsi volt, fürdőbe ketten bemenni, hát kb úgy, hogy egyik a kádban ül.

Azért szörnyülködnek, meg négy gyereknek azért kell tér, ahol játszik, tanul meg elvan. Ha nem is mindet külön, de legalább nemek szerint jó, legalábbis egy idő után mindenképp. És hiába van különszobája, ha az olyan pici, hogy nem sok mindenhez tud benne kezdeni, mert én 51 négyzetméterre három normális szobát sehogy sem tudok elképzelni. Szerintem az varázslat, ha belefér egy normál szoba...

A kis lakás nem ciki, de, hogy annyian egymás hegyén-hátán. Azért nem azt kell szerintem nézni, hogy úgyis későn jönnek haza, úgy ki lehet bírni.

Mi most 43 négyzetméteren vagyunk ketten. Egy gyereket még be lehetne szorítani, de akkor hova tennénk mi a cuccainkat? Ha elképzelem a tiéteket, akkor a miénkhez még egy pici szoba lenne, és hát négy gyerekkel egy akkorában? Rémisztően túlzsúfolt lenne...

Elvagytok, mert ez van, de hidd el, ha lenne nagyobb, vagy ketten laknátok el egy ekkorában jó ideig, akkor utána feltűnne, hát b.meg ez tényleg marha kicsi ennyi embernek.

2009. szept. 16. 16:17
 10/20 A kérdező kommentje:
Igen , legalább a miénk a lakás , nem hitelből vettük , minden segitség nélkül , és nem veszi el tőlünk senki , mint azoktól , aki megvették a nagy lakásukat és most nem tudják fizetni a törlesztőrészleteket.
2009. szept. 16. 17:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!