Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen objektívvel szerelt...

Milyen objektívvel szerelt biztonsági kamerát válasszak, ha pl. egy 18x18 m-es négyzet alakú udvart szeretnék megfigyelni, a négyzet egyik sarkában (vagy oldalán) ~3m magasságban elhelyezett kültéri kamerával?

Figyelt kérdés

És szeretném, ha a kamera felé közelítő személy arca éjszaka is felismerhető lenne?

Analóg kamerában gondolkodom, és az interneten azt látom, hogy hatalmas a választék.

Vannak fix fókuszos objektívek, különböző fókusztávolsággal és vannak állítható fókuszú objektívek is.

Amiket láttam: 2,8-12mm, 4-9mm, 9-22mm.

Én csak egyszer, felszereléskor szeretném beállítani.

Ebből a szempontból ideálisnak tűnhet egy variofókuszos objektív.

Vannak olyan kamerák, amik széles látószögűek, ezekkel nagyobb tereket lehet megfigyelni. de vajon ezekkel mennyire felismerhető a kamera közelében 3-5 m-en belül mozgó személy?

2013. márc. 16. 11:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Még 1 fontos dolgot nem említettem,éjszaka látszik a kamera

működése. Az IR.ledek egy halvány (sötét bordó)színű körben

"izzanak"

2013. márc. 16. 15:24
 12/20 A kérdező kommentje:

Az nem is baj, ha látszik éjszaka a kamera.

Nekem elrettentés céllal is kell. Persze a fő szempont azért az, ha már bejön valaki, akkor azt jelezze és rögzítse is a rendszer.

Az elmúlt héten nézegettem ezeket az analóg rendszereket, és megdöbbentő, hogy mennyi féle fajta van. Bár szerintem ezek egy kaptafára készülnek, csak más a burkolat meg a matrica. Vélhetően a tudásukban sincs nagy eltérés egy-egy kategórián belül. Persze tévedhetek is.

- Külföldről vetted a saját rendszered, vagy esetleg attól a telepítő/kereskedő cégtől, akit én is belinkeltem feljebb? (Igaz én mást nem is találtam a Google-val.)

- Én is magam szeretném majd kivitelezni..., a lehető legkevesebb létrázással.:)

Ha jól értelek, a kamera ráköthető közvetlenül egy kisebb monitorra, és rögzítő nélkül is lehet közvetlenül a monitoron látni a kamera képét. Jól értettelek?

- Az alapján amit írsz, egy korrekt kis szerkezet a vezérlő, sok funkcióval.

- Menyire logikus, érthető a rögzítő kezelési utasítása?

- Nem volt a rendszer kiépítése óta problémád vele? Műszaki, garanciális, bármi egyéb.

- Milyen kábellel szerelted? Kültéri koax vagy UTP?

- Minden kamerát saját tápegységgel külön-külön konnektoron keresztül táplálsz meg, vagy esetleg kiépítettél hozzá egy 12V-os DC táprendszert?

- Azonosak (tudásilag, objektívileg) a kameráid?

- Interneten keresztül távolról is elérhető a rendszer?

- Mi alapján döntöttél ez mellett a rendszer (Fisotech) mellett? Más gyártmányokkal is összevetetted és ez bizonyult jobbnak, vagy egyéb okok miatt esett erre a választásod?

Azt hiszem, több kérdéssel már nem zargatlak. :)))

2013. márc. 16. 19:25
 13/20 anonim ***** válasza:
Válasz privátban ment.
2013. márc. 17. 08:37
 14/20 anonim válasza:

Nekem is Fisotech rendszerem van, én nagyon meg vagyok vele elégedve, ugyan voltak kezdeti gondjaim, de konyhanyelven kaptam olyan infókat amik segítettek kiküszöbölni azokat a hibákat amiket én követtem el :(

Kissé féltem ugyan hogy lepattintanak mikor felhívtam a céget a gondjaimmal, de egy kedves hölgy továbbított egy technikushoz aki minden gondom igyekezett megoldani. Gondok voltak az éjszakai képpel nálam is, kb 70 méter volt a kábel amin a kamera volt, azt mondta a 12V ezen a hosszon a végére már nem 12 (?). Elmondta mit hova kössek mit csináljak, ugyan egy hangot nem fogtam fel belőle, de színeket meg tudtam különböztetni, ezután Qua jól működött. BAZINAGY LIKE

2013. ápr. 18. 23:44
 15/20 anonim válasza:

Én is fisotech rendszert néztem ki, a:

[link]

rendszert.

Minden információ érdekelne, a márkáról, a konkrét kinézett csomagról.

2013. ápr. 27. 09:11
 16/20 anonim ***** válasza:
Lényegében eddig erről beszéltünk,csak nagy látószögű kamerával.
2013. ápr. 27. 13:34
 17/20 A kérdező kommentje:

Én vagyok a kérdés feltevő, de most annak válaszolnék, aki kettővel előttem a Fisotech márkáról érdeklődött.

Szerintem ez egy Kínában gyártatott tucat termék, és itthon kapta meg a Fisotech márka nevet.

Ezzel semmi baj nem lenne, hiszen minden hazai forgalmazású olcsó-középkategóriás kamera ott készül. nem ritkán ugyanabban a gyárban.

Engem aggasztani csak az aggaszt, hogy ugyan a forgalmazó cég weboldalán vannak a termékeknél "Adatok", "Részletek" menüpontok... de érdemi műszaki adatokat itt sem tud meg az ember a kamerákról.

De hogy értsd miről beszélek... látogasd meg pl. a www.ldsz.hu oldalt. Ez egy nagykereskedő, aki magánvásárlókat is kiszolgál. Sok hasonló oldal van, most ez jutott az eszembe.

Ezen az oldalon valóban megtudsz mindent a termékekről.

Nekem mint magánvevőnek nagyobb bizodalmam van az olyan eladókkal/cégekkel szemben, ahol részletes adatokat lehet megtudni a termékeikről.

Vagy ahol érdemben válaszolnak az e-mailben feltett kérdésekre.

Az általad is belinkelt oldal gazdája nem válaszol.

Ugyan van "Kapcsolat" menüpontja is "Kapcsolat űrlappal", meg céges e-mail cím is meg van adva... de egyetlen levélre sem válaszolnak.

Nem lenne ez egyedi eset, hiszen sok olyan cég van aki ellöki az oldalán a nagy marketing dumát, hogy "Kérdezzen elektronikus ügyfélszolgálatunktól...!" de választ nem kapsz.

De legalább írnák ki, hogy csak akkor reagálunk az e-mailekre, ha az e-mailed tárgya "MEGRENDELÉS", különben csak telefonon vagyunk elérhetők.

Arról már nem is beszélve, hogy sok esetben feleslegesen (megtévesztésből) használják a weboldalon a többes számot, mert az egész cég egyetlen emberkéből áll.

De hogy a Fisotech termékről is írjak..., érdemit nem tudok, de az én kérdésemre egy olyan fórumtársunk válaszolt, képeket csatolva a válaszaihoz, akinek ilyen rendszere van. Ugyan még csak egy kamerás, de elégedett vele.

S tény, hogy bármi is lehetne egy részletesebb kamera adatlapon (ami a forgalmazó oldalán sajnos nincs), a felvétel önmagáért beszél.

Én közel egy hónapja intenzíven beleástam magamat ebbe a témába, mert egy jó rendszert szeretnék kiépíteni.A feladatoknak legjobban megfelelő, legjobb ár/érték arányt képviselő rendszert.

Nekem ehhez kevés az az infó, és a csak marketing féle megközelítés, ami a Fisotech forgalmazójának oldaláról sugárzik.

Azonban ez csak egy tárgyilagos magánvélemény, és az sem biztos, hogy egy részletes adatlappal rendelkező kamera valóban tudja azokat a paramétereket, amiket az adatlapján felsorolnak.

2013. ápr. 27. 19:26
 18/20 anonim válasza:
Végre aki érdem ir erről ... sajnos nekem az első kép nem érhető el ... pedig nagyon kíváncsi vagyok hogy a gyakorlatban milyen jó képe van ezeknek. A kérdés feltevőtől pedig azt kérdezném,hogy milyen adatokat hiányol ...én is nézegettem, de elég sok adat van ... nem értek hozzá ezért azt sem tudom minek kellene még meglenni :-)
2013. máj. 11. 10:10
 19/20 anonim ***** válasza:

Ilyen a kép,de lehet közelebb hozni stb.(az 1 link is elérhető)

[link]

2013. máj. 11. 17:14
 20/20 A kérdező kommentje:

A 05.11. 10:10-es hozzászólónak:

"A kérdés feltevőtől pedig azt kérdezném,hogy milyen adatokat hiányol ...én is nézegettem, de elég sok adat van ... nem értek hozzá ezért azt sem tudom minek kellene még meglenni."

Szerintem laikus magánvevőként nézve a dolgokat mindenképpen a látvány a legsokatmondóbb információ.

Azaz vásárlás előtt meg kell nézni, hogy az adott kamera milyen képet produkál. Különböző beállításokkal..., különböző fényviszonyok mellett..., nappal és éjjel.

Lehetőség szerint célszerű megnézni az élőképeket és a rögzített képeket is.

Ezek alapján magánemberként már el lehet dönteni, hogy egy-egy megoldás (kamera, DVR) megfelelő-e az ember számára vagy sem.

Ami emellett még befolyásolhatja a döntésünket (az enyémet mindenképp), hogy milyen ingyenes szupport van a termékekhez (magyar leírások, online és/vagy telefonos távsegítség); s nem utolsó sorban, hogy mennyi garanciát biztosítanak hozzájuk.

A 12 hónapos garanciális időszak alap, hiszen ezt a törvény is előírja.

Vannak olyan forgalmazók, akik a termékeiket 1+1, vagy 1+2 év garanciával adják, amiből az első év cseregaranciát jelent. Nem mindegy!

Nekem az sem mindegy, hogy mennyire valós ügyfélszolgálat van a forgalmazó mögött.

Én -tán mert lehet, lassabb felfogású vagyok :)- előnyben részesítem az írásos kommunikációt. Meg aztán ennek nyoma s marad, ami szintén nem utolsó szempont. :)

Szóval ha egy weboldal azt kommunikálja felém, hogy menyire profi a cég, meg, hogy "kérdéseivel keresse ügyfélszolgálatunkat...., kollégáink készséggel válaszolnak", de valójában nem válaszolnak... Akkor ez engem elgondolkodtat, és elriaszt.

Ettől függetlenül lehet az adott forgalmazó/kereskedő egy korrekt cég, és lehetnek a termékei is minőségi, megbízható portékák... jó áron..., én biztosan nem fogok tőlük vásárolni, mert bizalmatlanná vártam.

Ami pedig a részletesebb adatokat illeti.

Én már -igaz más okok miatt is- de hosszabb ideje nézegetem ezeket a kamerás cuccokat és próbálok okosodni.

Eleinte egy excel táblázatba dobáltam be a kamerák és rögzítők adatait, párhuzamokat keresve közöttük..., hogy megtaláljam a tudás, minőség, garancia, költség és egyebek szempontjából is a számomra leginkább megfelelőt.

Ezért érzékenyebb vagyok az olyan félinformációkra, mint pl. "éjjellátó" vagy "Képfeldolgozás: 1/3 Sony".

Előnyben részesítem az olyan termékeket ahol pl. a képfeldolgozásról azt is megtudom, hogy milyen gyártmányú és típusú CCD-vel van szerelve a kamera, stb.

És az sem hátrány, ha egy kereskedő veszi a bátorságot és a weboldalán online elérhetővé teszi az általa forgalmazott kamerák tesztvideóit.

(Pláne amikor sokszor a 420TVL-es kameráikat is csúcstechnikai megoldásokként kommunikálják.)

Szerintem, ha egy cég komoly és elkötelezett a termékei minősége mellett, nem kérdés igyekszik látványilag is megfogni a leendő vevőit azzal, hogy megmutatja, mit várhatunk a termékeitől.

Mert végülis az adatlapokon bármit le lehet írni, a lényeg mégis csak az, amit látunk. :)

Egyébként -ha kicsit mélyebben is szeretnél belemászni döntés előtt- az adatlapok részletességét tekintve érdemes megnézned www.ldsz.hu; és a www.powerbizt.hu oldalakat.

Nem mondom, hogy teljesen laikus leendő tulajdonosként szükséges ilyen mélységig beleásni magunkat az adatokba, de hátrányunk biztos nem lesz belőle. :)

2013. máj. 14. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!