Ez most tényleg úgy van, ahogy a tulaj mondja?
23-án költöztünk panelba, életünkben először. Természetesen beköltözéskor megvolt a 2 havi kaució és 1 havi lakbér leadása, mivel legközelebb csak 20-án kellene lakbért fizetni, gondoltam lerendezem ma, mert lehet el kell utaznom és nem szeretnék csúszni.
Mivel még alig 2 hete amióta beköltöztünk ezért biztos voltam benne, hogy még egyetlen olyan számla sincs ami minket érintene, de a tulajdonos azt állítja, hogy a távhő egy részét nekünk kell állni februárra és márciusra az egész, azaz azt a számlát amit a januári hónapra meg február 14-ig van kiállítva, tehát mi abból a melegből semmit nem éreztünk.
Tényleg nekünk kéne állni, hiszen még a többi számla sem tartózik ránk, mert mindent csak feb. 20 után mérünk.
Hiába van a távhőn, hogy márciusban kell fizetni...tényleg ez így lenen rendben?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Szerintem nem. Nézd meg a számlát, azon annyit kell kifizetni, ami rád tartozik.
Fel kell hogy legyen tüntetve: Távhő február (ennek az időarányos részét fizetném), január blablabla - ez szerintem nem tartozik rátok.
február 14-ig van kiállítva....feb. 20 után mérünk
Akkor mi közötök lenne hozzá?????????? Rátok csak a febr20.a utáni fogyasztás tartozik
Az alapdíjat kell neki ebben a hónapban fizetnetek.
Illetve feb. 20-28. közötti alapdíjat kell rendezni. A fogyasztást ebben a hónapban még csak a januárit számlázták nekünk feb. 22-i kelttel. A február- márciusi fogyasztás még ezután jön!
Annyira nem ismerem ki magam ebben a távhő témában, bocsi. Akkor ha 14-ig van számlázva akkor azt a volt bérlőkkel kell rendeznie, vagy ebben van a februári alapdíj ami minket érint? De akkor meg miért jön a a fél decemberi és fél januári számlával, mi közöm? A alapdíj az kb mennyi szokott lenni? Ne haragudjatok, nagyon süket vagyok ehhez a témához.
Köszi mindenkinek, ment a zöld kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!