Van itt olyan aki sátortetős kockaházát alakította át? Hogyan csinálhatok nagyobb teret? Mindössze 2 utcafronti szoba van, nagy konyha, kamra, wc, fürdő és középen a hosszú kihasználatlan folyosó.
Mi is ilyenben lakunk. Ez egy 54 éves,96m2-s tipusház. A miénk ráadásul nagy előszobás(hosszú,kihasználatlan folyosó),mivel a hatvanas években apám "társadalmi helyzete" megkívánta a reprezentációkat,szinte minden hétvégén vendégek voltak,és az előszobában fértek el.
Mára beletörődtem,hogy "ez van",de egy 15m2-s helyiség,ami semmire sem jó,csak van körben 5 ajtó,ebből 2 kétszárnyú--nagy kihasználatlanság!
A fő(tűz)fallal kapcsolatban: Ezek nagyrészt úgy épültek,hogy a gerendák nem egyben vannak végig,hanem a főfalig érnek mind a két faltól(nem tudom,érthetően írtam-e),valamint csak a főfalat alapozták(meg körben is a falakat),a válaszfalaknak nincs olyan komoly alapjai.
Nekem 5 éve,mikor megörököltem, a statikus barátom mindenféle fal~átmozgatásról lebeszélt, még a főfal áttöréséről is(akartam egy ajtót),mert nagyon érdekes,de körben van betonkoszorú,de középen nincs,ahol a főfalon ugye egymás mellett vannak a gerendák.
Nem tudom,a tiéd mennyi idős,de nálunk egy 5 évtizedes ház,ami megállapodott,nem javasolták sem a falak áthelyezését,sem a főfal áttörését,mert az új részek máshogy mozognak,és év(tizedig)tele leszünk repedésekkel.
Nekünk is egy ilyen 1965-ben épült 96 m2-es kockaházunk van, de mi belevágtunk a felújításba és a vége egy amerikai konyha+ nappali, gardrób szoba, elősuoba, + kis wc, illetve egy félszoba+ fsz és egy gyerekszoba + fsz lett. 7 millió volt úgy, hogy amit tudtunk magunk csináltunk. Csak a tetőt és a belső gipszkarton falakat valamint a nyílászárók cseréjét csinálta szakember, nameg a padlófűtést és a víz szerelését.
Hozzá kell tenni, hogy nem volt bevezetve a gáz, így kénytelenek voltunk egy kazánházat is mellé építeni, benne pufferes vegyes kazánnal.
De ezen kívül a szigeteléstől a festésik, sőt a járólapok lerakását is magunk csináltuk. 4 évbe került, de rengeteget spóroltunk és nem mondja meg senki, hogy nem szaki csinálta, pedig sem én sem a párom nem csinált ilyet előtte soha.
A végeredmény hihetetlen jó, mindenki azt mondja, belülről nem mondaná meg, hogy ez még mindig az a kockaház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!