Szerintetek a fabrikett vagy a szalmabrikett a jobb? Melyiknek nagyobb a fűtőértéke? Tesco katalógusban láttam 499Ft/kg-megéri?
szalmabrikett/fabrikett:16-18MJ/kg,(sima fánál jóval több ami 10-12MJ/kg).
drága, csak üsd be a keresőbe:~49Ft/kg az áruk
Az előzőeknek aki nem értenek hozzá vagy nem ismerik: 5000Ft/q a fabrikett é megéri a fával szemben ugyanis több a fűtőértéke mint a fának-ergo kevesebből is ugyanúgy fűtesz!Fával kombinálva tökéletes spórolós tüzelési mód és olyan meleg lesz hogy ihaj.
Tehát a kedves kérdezőnek ajánlom hogy nyugodtan vegyen fabrikettet nagyon megéri csak ha még eddig nem használta óvatosan kezdje mert nem úgy kell rakni mint a fát-egy átlagos kandallóba egyszerre 1-2 db rakható parázsra mert akkora hőt ad le és olyan sokáig ég(izzik) hogy a hőterheléstől károsodhat a kandalló vagy tüzet okozhat.
Az a lényeg hogy ne égjen hanem izzon! Tedd be a parázsra és zárd el.Nekem a hidegebb napokon 10-12 kg/nap a fogyás egy kandallóban.
Ezek élő tapasztalatok én már második telet fűtöm fabrikettel és nagyon szuper tüzelő(hihetetlen hőértéke van, nincs kosz,alig van hamu stb.)
Kedves #5-ös!
Az hogy a fűtőérték nagyobb még semmit sem jelent, kell még az ára és a kazánnak a hatékonysága is. Ezek segítségével már össze tudod hasonlítani a különböző tüzelőanyagokat.
A földgáz fűtőértéke például 34 MJ/m3, ami lepiplja az itt lévő fa és egyéb fűtőértékeket. A legtöbb gázkazán régebbi 50% körüli hatékonysággal működik, amivel a fűtőérték egyből 17MJ/m3 lesz. Van viszont 90% gázkazán is, szóval érdekel a fűtés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!