Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Építésengedély-köteles?

Építésengedély-köteles?

Figyelt kérdés
Adott egy Zsindelytetős sufni,beton alappal. Ha én ezt körberakom OSB lappal akkor az építésnek minősül? Kb 10X5M-es helységről van szó.

2013. febr. 23. 14:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Szal van egy nyitott szín, aminek osb oldalfalat akarsz? Nem ahhoz nem kell engedély.
2013. febr. 23. 14:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Így van... Köszi a Választ!
2013. febr. 23. 14:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez nagyon jó kérdés! Épp a napokban akartam én is feltenni ezt.

Kollégáméknál nincs garázs, csak egy nyitott beálló. Tudjátok, sok helyen látni ilyet? Hat fa oszlop, a tetején egy zsindelyes tető. Kérdeztem tőle, hogy mért nem rakja körbe valami OSB-vel és már van egy zárt garázsa. Erre ő teljes meggyőződéssel nyomta, hogy azt nem lehet, mert ahhoz építési engedély kell. Én ezt nagyon furcsállta, de végül is ráhagytam.

Már csak azért is, mert nálunk is volt a kertben 20 évig egy ilyesmi raklapokból összetákolt, kátránypapírral burkolt sufni. Soha nem volt róla semmilyen dokumentációnk, építési engedély se lett rá annak idején kérve. Nem is kérte tőlünk senki.

Két éve simán lebontottam, nem kértem rá bontási engedélyt. És nem éreztem úgy hogy illegálisan cselekszem.

Ezek szerint tényleg nem.

2013. febr. 23. 20:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem kell engedély, DE ha teszel rá ajtót akkor már igen :)
2013. febr. 23. 20:38
 5/6 Napkiraly ***** válasza:
Egy kicsivel ennél bonyolultabb. Elvileg kell. Google earthön látszik? ott van már 10 éve? Ha igen, akkor OSBzd körbe nyugodtan, ha kérdezik, akkor te csak felújítottad a több mint 10 éve illegálisan felépített sufnidat. 10 év után nem tudnak veled mit kezdeni.
2013. febr. 24. 14:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, ha szeméttárolónak nevezed, akkor nem engedélyköteles, de minden ÖK másképp értelmezi. Ha bemész rákérdezni, biztos, hogy azt mondják, hogy engedélyköteles, mert azzal magukat védik.
2013. febr. 24. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!