Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Érdemes megvenni ezt a házat?

Érdemes megvenni ezt a házat?

Figyelt kérdés

Használt házat tudnánk venni nagyon jó áron. Fa ház, még nem laktak benne (mert készháí volt), a pince betonozott, de sajnos az egyik oldalfalon a fal középen végig repedt. Ezt azzal magyarázzák, hogy a föld nyomása miatt, és ezt meg lehet javíttatni. A pince ugyanezen oldalfala nedves, kicsit a másikra is átterjedt, de az ingatlanközvetítő annyit mondott, hogy bíztosan tudja, hogy még nem penészes, viszont mielőbb meg kell javíttatni, és ezeket a javítási költségeket kb 2,5 - 3.5 millióra becsüli. A ház még így is nagyon jó áron van. Kérdésem: elhihető, hogy ezek a dolgok megjavíttathatók? Elég egyszer javíttatni, nem várható plusz költség? Hozzáértőktől kérdezem: érdemes megvenni, a hozzáértő mit tenne?

(Pont abban a városban van, ahová már évek óta nézzük a házakat, újszerű, 10 éves.)

Köszönöm a válaszokat.

2009. szept. 8. 01:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
hááát nem tudom milyen a fütése .én nem vennék faházat föleg ha vizes is ,de ezt neked kell tudni .de valami szakembert kell megkérdezni mert itt sok birka hülye tanácsot ad
2009. szept. 8. 06:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Feltétlenül nézesd meg szakemberrel,az ingatlanközvetítőnek érdeke,hogy eladja.A favázas épületeknél előfordul,hogy a fa vetemedik,vagy deformálódik el,és azon nem lehet javítani.És aggasztó az is,hogy a pince és a fal nedves.Csak szakértő tudja megmondani,hogy ezt lehet-e javítani.
2009. szept. 8. 06:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem láttam olyan technológiát,ami tényleg jó a vizes falakra.Ha a fal repedt akkor az alapozással van gond.
2009. szept. 8. 10:57
 4/9 A kérdező kommentje:
A józan eszem nekem is azt mondja, hogy az alapozásnál valamit nem jól csináltak, ami ki tudja, helyrehozható-e vagy sem. A fa-falak nem nedvesek, csak a pince, mármint ránézésre, kopogásra...stb. A házat nem tudom megnézetni, mert licitálással megy a vásárlás, túl sok jelentkező van, ezért kérdezem itt. Az ingatlanközvetítő szerint ez olyan hiba, amit ki lehet javítani. Ha egy hozzáértő szakember hozzá tudna szólni, nagyon köszönöm!
2009. szept. 8. 11:31
 5/9 A kérdező kommentje:

Ha helyrehozható, érdemes lenne a meghirdetett áron felül kicsit rátenni is. Annyit látni, amit leírtam: a pince egyik oldalfala nedves, kicsit átterjedt a másikra is, és ugyanitt a padlózat is mintha nedves lenne. (A padlót gondolom fel kell szedni, lehet újraszigetelni, betonozni, ez azt hiszem viszonylag egyszerűen megoldott.) És végig a pince ugyanezen falán egy repedés. A földszinen, emeleten semmi nyoma nedvességnek.

Van esetleg valami építős fórum, ahol szakértőktől ez megkérdezhető?

2009. szept. 8. 11:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy vizes, peneszes haz megkeseritheti az eletedet. En semmikepp se mennek bele, eveken keresztul probaltam peneszt eltuntetni a falrol, sikertelenul. Arrol nem is beszelve mennyire budos volt.

En arra gondolok, ezert van olyan jo aron az a haz....

Vigyazz, es nezesd meg szakemberrel.

2009. szept. 8. 14:03
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az előző választ is. Még nem penészes, csak vizes. (Mivel érzékeny vagyok a penész szagára, ezt el is hiszem.)

Egyelőre nem látok lehetőséget, hogy szakember megnézze, ezért kérdezem itt, hogy a leírásom alapján mit mondana egy szakember.

2009. szept. 9. 12:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Kérdezz meg egy statikust. Elméletileg ennyiből még látatlanban is tud segíteni, de gyanús, hogy nagyon olcsó a ház....
2009. szept. 10. 22:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. szept. 11. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!