Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mivel lehet a baj a wc-ben?

Mivel lehet a baj a wc-ben?

Figyelt kérdés

Társasházi lakásban élünk és a 3-on legfelül!De a wc-bwn olyan állott szag szokott lenni főleg ha nem vagyunk itthon vagy 2-3 napot ,egyszerűen elviselhetetlen:(

már vettem wc tablettát,ezer féle illatosítót,de attól tartok csak valami komolyabb van,de mi lehet?és ilyen esetben kit kell hívni?

2009. szept. 7. 06:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy elvizkövesedett.

Pumpáld ki a vizet belőle, és az egészet töltsd fel sósavval (tehát minél töményebb legyen), és a perem köré is spriccelj, hagy egy éjszaka állni, de szellőzésről gondoskodj, ne lélegezzétek be.

Ezzel valszínűleg megszűnik a probléma, a vízkő magáma zárja az ammóniát, az kellemetlen szagú.

A hátsó gumigyűrű (excenter) épségét is érdemes megvizsgálni, de az ki szokott bírni 20 évet is

2009. szept. 7. 08:55
 2/8 A kérdező kommentje:

köszi!

bár nem tudom a szellőztetést hogy oldjam meg mert csak elszívó van az elég?

elég kellemetlen illat van:(

2009. szept. 7. 09:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem az nem elég, ha sósavval dolgozol!!!!!!!
2009. szept. 7. 17:22
 4/8 A kérdező kommentje:

esetleg akkor más vegyszer vagy vízkőoldó ami segíthet?

pl.: egy adag cillit bang vízkőoldó az jól oldja a vízkövet?!

2009. szept. 7. 17:34
 5/8 anonim ***** válasza:

az első válaszadó vagyok. Nem értem miért ír valaki olyant, hogy a sósav nem elég?????

100 Ft és a legerősebb, minek vennél meg drága cuccot? Legalább 1 liternyit kell szétlocskolnod a budira, kinek van erre pénze.

A porcelánt, műanyagot nem bántja a sav. Nyugodt lehetsz évek óta ezzel szüntetem meg a kellemetlenséget amivel most te is szenvedsz. sajnos van olyan wc csésze forma vagy anyag ami jobban hajlamos kövesedésre ezt megfigyeltem.

akkor csináld amikor elmentek hazulról 1 egész napra

2009. szept. 7. 23:34
 6/8 A kérdező kommentje:

arra értettem hogy a szúrós szag miatt!!!!

nem azért mert van annyi fölösleges pénzem!!

te írtad hogy akkor kizárt hogy azzal dolgozzak:S

akkor most?

mindegy köszönöm a segítségedet!

2009. szept. 8. 06:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Saját példából okulva: ha van a wcben szellőző nyílás,meg kell nézni, hogy nem fúj-e befelé. Lévén ha tetőventilátoros és az nem megy, vagy légzőkéményes, akkor hozzád dolgozik. Ha van szerelőajtó, be kell nézni nincs-e valami szennyvízcső szétcsúszva . Az első esetben meg kell vizsgálni egy automata zsaluval ellátott elszívó ventilátor beépíthetőségét egy időtagos mozgásérzékelővel. A napi kb egy órás üzem elegendő légcserét biztosít.
2009. szept. 8. 06:59
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2009. szept. 8. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!