Lakáshitelt melyik banknál érdemesebb fel venni?
Menj be az összes szóbajöhető bankba és kérj ajánlatot.
Én annak idején úgy csináltam, hogy kellett 4millió forint lakáscélra, 15 évre akartam felvenni. Bementem vagy 5-6 helyre és megkérdeztem, hogy hány chf a havi törlesztő, és mennyi az induló költség.
Összesítettem egy táblázatba és a legolcsóbb havi törlesztőjűt választottam.
Ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy hitelt a világért sem. Nekik valószínűleg fontosabb anyuci rántott husija, mint a külön, ölálló élet.
Önálló, külön élethez nem kell hitelt felvenni. A rántott húshoz nem értem, hogy jutottunk el.
Lakást lehet bérelni is, csak ebben az országban az "nem menő", inkább eladósodnak évtizedekre az emberek. Pedig ha a kamatokon megspórolt pénzt megforgatnák, és még raknának is mellé, akkor nem ők fizetnének a banknak, hanem a bank fizetne nekik (mint nálunk).
El kell dönteni, hogy lakás kell, vagy lakni szeretnél.
És végig kell számolni a lehetséges eseteket.
Egyetértek a 3-as válaszolóval, menj be bankokba, mondd el, hogy mit szeretnél, feltesznek néhány kérdést és adnak ajánlatot. Azokat össze tudod hasonlítani és ki tudod választani a legjobbat. Esetleg hitelközvetítő véleményét is kikérheted, ezek ingyenesek, a banktól kapnak jutalékot, barátnőméknek tök jó megoldást találtak.
Nem értek egyet azzal, hogy hülyeség hitelt felvenni, szerintem, ha 1-ről a 2-re akar az ember jutni, akkor lakás/ház esetében érdemes. Szerintem nem mindegy, hogy a sajátodat fizeted, vagy bérelsz csak valamit. Persze, lehet azt mondani, hogy nyugaton elterjedt a lakásbérlet, csak ott ennek a bérleti rendszernek "kicsit" más jogi/társadalmi háttere van. Itthon a legtöbb lakásban szocreál kiszuperált bútorok vannak, a tulaj nem akar semmit rákölteni a lakásra, csak minél több pénzt kiszedni belőle, ellenben mindenbe beleszól, stb. Nyugaton sokszor befektető cégektől lehet a lakást bérelni, szabályozva van a bérlő és tulaj joga/kötelezettsége, valamint mind a kettő félnek megfelelő védelme is van. Magyarországon inkább kényszerpiacként működik a dolog. Summa summarum szerintem a saját lakás a jó döntés itthon, ha megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!