Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A fűtési rendszereknél mi az...

A fűtési rendszereknél mi az a puffertartály és mi célt szolgál?

Figyelt kérdés

A nevéből kiindulva kiegyenlítő tartály. Gondolom a hőmérséklet ingadozásokat hivatott kiegyenlíteni a fűtési rendszerben.

De nálunk ilyen nincs, még sincs probléma a hőmérséklet ingadozással. Ha a pincében fűtök a vegyes tüzelésű kazánnal, egész nap elduruzsol 60-70fokon. Ha meg a gázkazánt megy, az is elmegy 40-60 fok közötti vízhőmérséklettel a ki-be kapcsolásoknak megfelelően.

Egyedül a padláson van egy kb. 100 literes kiegyenlítőtartály. De egy fórumon azt olvastam, hogy egy átlagos családi házhoz kb. 1m3-es puffertartály kell. Egyáltalán hova tesz az ember egy ekkora "hordót"?

2009. szept. 6. 19:58
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
Nálatok a padláson lévő kb 100 literes tartály a puffer,és ez így jól is van.
2009. szept. 6. 20:16
 2/4 A kérdező kommentje:

Ennél azért részletesebb válaszra számítottam...

Így tudom, hogy a kazán teljesítményének minden kW-jára kb. 50liter puffertérfogatot kell számítani.

De nem is akarom most átalakítani a fűtést, csak érdekelne hogy mi ez a dolog.

2009. szept. 6. 21:41
 3/4 A kérdező kommentje:

Mivel senki nem adott használható választ, közben gondolkodtam a kérdésen.

Arra gondoltam, hogy ez a nagy 1000literes tartály arra lehet jó, hogy pl ha egyszer föl van fűtve, akkor a fűtés leállása esetén is a nagy hőtehetetlenség miatt tovább melegen tartja a radiátorokat.

Pl áramszünet esetén jöhet ez jó, vagy pl vegyes tüzelésű kazán esetén, ha éjszaka kialszik a tűz, reggel még melegek a radiátorok.

Persze nem biztos, hogy így van, ez csak a saját elgondolásom.

Valaki, aki ért hozzá, kérem erősítsen meg, vagy cáfoljon meg ebben.

Köszönöm.

2009. szept. 12. 10:35
 4/4 anonim válasza:

ami a padlásodon van az egy nyitott tágulási tartály és azért van rá szükség mert a víz amikor melegszik tágul és ha nemtudna hova tágulni akkor felrobbana a kazánod!!

vannak 1m3 es puffertatályok is igen de az egy másik célra használják azt közvetlenül a kazánod után kötik be és a kazán a vizet a tartályba nyomja igy egy idő után lesz 1000L 80 fokos vized amivel tudsz füteni vagy melegvizet előállítan a tartályból szivattyúk nyomják ki a vizet igény szerint ahova kell!!

2010. márc. 22. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!