Milyen kazánt érdemes venni? Lemezt vagy öntöttvast? Melyek a jó márkák, illetve típusok maximum 230000ft körül?
Öntvény: korlátlan élettartam normális használat esetén. mechanikai behatásokra érzékeny (leejtés, fagyás, fórróállapotban hidegvíz ráengedés.)
Lemezkazán....magyarországon nem tudnak jót csinálni. De ha veszel egy használt osztrákot akkor az felér tartóságban az öntvénnyel, hatásfokban pedig messze felülmúlja.
Nekem is van egy 28 éves osztrák kazánom (thermostrom) és 30 kw-al 200 m2 szigeteletlen házat fűt.
Totya öntöttvas ! A mai napig gyártják őket ,és jók is.!! itt a gyártó :
Csak a tapasztalataimat írtama Totyával kapcsolatban. Amelyekhez engem hívtak azok általában 5-8 évesek voltak és kindegyiknek a táskahegesztés engedett. Volt amelyiket tanácsom ellenére behegesztették, de egy év múlva máshol repedt meg.
A magyar lemezkazánokkal az a baj, hogy:
1. vékony 3-6 lemezből készítik.
2. a lemez ráadásul sima hidegen hengerelt lemez
3. nem hajlítják hanem élbe hegesztik.
4. nincsenek a hőcserélő felületek kimerevítve
Osztrák lemez kazán:
1. 8-10 mm-es lemez
2. kovácsolt lemezből vannak
3. meghajlítják és egyenes oldalon hegesztik.
4. hőcserélő felületek külön merevítve vannak.
Ettől függetlenülelhiszem amit írtál(3), csak az én praxisomba még ilyen idős totyával nem találkoztam.
Viszont 25-35 éves osztrák lemezkazánokkal már sokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!