Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a vélemény a TERMOTÉKA 25...

Mi a vélemény a TERMOTÉKA 25 gázkazánról?

Figyelt kérdés

Előző kérdéseimben már írtam, nagyon nagy a fogyasztás, kb 50-60 m2 -es lakás decemberi fűtése 470 m3 gáz =67 ezer forint ,19- 20 fokra melegítve !Keresem minden oldalról a hibalehetőséget ,teszek a padlásra 10 cm-es üveggyapot takarást, a 35 cm-es téglafalat beszigeteljük a homlokzaton 10 cm.es nikecellel a nyáron.

Mégis a kazánban is vélek születési , vagy későbbi hibát !

Gazdaságtalan lenne a gáz felhasználása, hatékonysága ?, Korszerűtlen ? Esetleg egy szakember tud e ezen érdemlegesen változtatni ? Vagy nem könnyű ?? Aztán legyen inkább kazáncsere?? --Persze minden pénz-kérdés is , aztán csak lépésről lépésre , mert ez sok és sokkkkk is egyszerre!!

2013. jan. 29. 16:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Nagyon nem jó! Már írtam az előző kérdésedhez is. Az ismeretségi körömben van 3db ilyen kazán.mindnek az a problémája,hogy irgalmatlan sokat fogyaszt!!! Egy nagyon gyenge minőség ! Az egyik haver 3-éve kötött rá a gázkazánt ,kérdezte nekem milyen van nekem egy Fég 24kw-os fali kazán. Csak dicsérni tudom! EZt mondtam a barátomnak is ! De ő azt vélaszolta,hogy a szerelője a Thermotéka kazánt ajánlja.Hát a te döntésed.És már nem fűt a 3 -éves kazánnal.De ez a tipus van a családban még 2 helyen mindenhol rossz nem használják.A havernak 70m2 -es kis háza van ,és 2,2-2,3m belmagasség és 21fok. 1téli fogy 2000m3,volt. Nálam 120m2 +60m2 emelet 2,75 m belmagasság 21fok és ugyanannyi a fogyasztás!
2013. jan. 29. 16:36
 2/6 anonim ***** válasza:
1-es v ok. Először cseréld ki a kazánt. /hidd el/ De még akkor rakj a födémre is a padláson üveg gyapotot de ne 10-cm et hanem legalább 20-cm-et. egy pl: rakd az ujjadat a láng fölé milyen közel tudod rakni,és majd a másik kezed ujjával probáld meg oldalról,hogy milyen közel tudod vinni.Majd meglátod a különbséget.És ez van a meleg levegővel is!
2013. jan. 29. 16:44
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen, örülök minden használható véleménynek és lépésről lépésre változtatok .

Az elköltött pénz maradandóbb lesz , mint ami a kéményen kimegy .

2013. jan. 29. 16:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Még azt szeretném kérdezni,hogy a csövek,hol mennek ?a földben? falban? falon kívül? és kb milyen vastag a legvastagabb része? és a leg vékonyabb?
2013. jan. 30. 07:49
 5/6 A kérdező kommentje:

Végre , kísérettel lementem a pincémbe elöször, van ott olyan cső ami vékony , ami közepes és van egy nagyon vastag,szabadon vezetve nem tudom a méretüket.Meglepődtem, hogy a pincében nem is hosszan vannak fűtéscsövek , hanem elosztva különböző irányba mennek fel lakásba, nem is hosszú szakaszon. A falon kívül vannak a szobákban is de ügyesen van , alig van jövő menő vezeték , majdnem hogy csak a radiátorhoz csatlakozik .

Viszont amit tapasztaltam , a kazán éppen bekapcsolt , a füstcsöve melegszik fel, de nagyon , a kazánból kijőve kb 80 cm magasan és könyökkel fordulva még vagy 80 cm a kéményig , az fütheti a pincét , amikor bekapcsol !

Azt gondolom, most miután a padlásra tettünk 10 cm üveggyapotot ,készülök a tavasszal a homlokzat szigetelésére , kb 10 cm -es lesz , aztán ha marad pénz akkor a kazán csere is megtörténik !Csak találjak olyan elérhető árú terméket ami még biztat is !

2013. jan. 30. 18:05
 6/6 Mezei User válasza:
Nálunk 15 éve üzemel.Régen 2,7 körül fogyasztott óránként de amikor beállították lement 2m3 órára üzemi fokon (60'C) de visszább lehet venni igy 45 percet megy és 1,7 et kb.és ezt még lentebb lehet vinni. Ja és 21 fok van ahol kell
2014. jan. 27. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!