Mi a vélemény a TERMOTÉKA 25 gázkazánról?
Előző kérdéseimben már írtam, nagyon nagy a fogyasztás, kb 50-60 m2 -es lakás decemberi fűtése 470 m3 gáz =67 ezer forint ,19- 20 fokra melegítve !Keresem minden oldalról a hibalehetőséget ,teszek a padlásra 10 cm-es üveggyapot takarást, a 35 cm-es téglafalat beszigeteljük a homlokzaton 10 cm.es nikecellel a nyáron.
Mégis a kazánban is vélek születési , vagy későbbi hibát !
Gazdaságtalan lenne a gáz felhasználása, hatékonysága ?, Korszerűtlen ? Esetleg egy szakember tud e ezen érdemlegesen változtatni ? Vagy nem könnyű ?? Aztán legyen inkább kazáncsere?? --Persze minden pénz-kérdés is , aztán csak lépésről lépésre , mert ez sok és sokkkkk is egyszerre!!
Igen, örülök minden használható véleménynek és lépésről lépésre változtatok .
Az elköltött pénz maradandóbb lesz , mint ami a kéményen kimegy .
Végre , kísérettel lementem a pincémbe elöször, van ott olyan cső ami vékony , ami közepes és van egy nagyon vastag,szabadon vezetve nem tudom a méretüket.Meglepődtem, hogy a pincében nem is hosszan vannak fűtéscsövek , hanem elosztva különböző irányba mennek fel lakásba, nem is hosszú szakaszon. A falon kívül vannak a szobákban is de ügyesen van , alig van jövő menő vezeték , majdnem hogy csak a radiátorhoz csatlakozik .
Viszont amit tapasztaltam , a kazán éppen bekapcsolt , a füstcsöve melegszik fel, de nagyon , a kazánból kijőve kb 80 cm magasan és könyökkel fordulva még vagy 80 cm a kéményig , az fütheti a pincét , amikor bekapcsol !
Azt gondolom, most miután a padlásra tettünk 10 cm üveggyapotot ,készülök a tavasszal a homlokzat szigetelésére , kb 10 cm -es lesz , aztán ha marad pénz akkor a kazán csere is megtörténik !Csak találjak olyan elérhető árú terméket ami még biztat is !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!