Van valakinek Pellet Kazánja? Érdekelnének a tapasztalatok!
Szeretnénk a fa tüzlésünk mellé egy automatikus ám gazdaságos fűtőrendszert. Ahol lakunk gáz nincs a környéken, árammal meg nagyon költséges volna a fűtés.
Olyan dolgok érdekelnek a pellettel kapcsolatban, hogy maga a kazán működés közben melegszik-e? Valamint hogy mekkora "zajjal" van?
Ugyanis egy bizonyos helyre szeretnénk majd építeni, de ha nagyon melegszik vagy túl hangos akkor más helyet kell neki kitalálnunk.
egy ismerősömnek van, de nem vált be, drága a pellet. sima vegyestüzelésű kazán-brikett felállás a leghatékonyabb a lángoló égésterű rendszereknél.
nálam is ugyan ez a helyzet mint amit te leírsz fentiekben. Én úgy oldottam meg, hogy ha otthon vagyok, akkor megy a kazán, ha nem vagyok otthon akkor mielőtt hazaérek egy időzítő bekapcsolja az olajradiátort 1-2 órára...
egyébként nem szabad hogy melegedjen egy kazán, mármint kifelé, mert az annak a jele, hogy a megtermelt hőt nem bírja leadni a fűtőközegnek. Ha sikerülne találnod valamilyen "automatikus ám gazdaságos fűtőrendszert", ami nem gázos, kérlek oszd meg velem is. sok sikert!
Igaza van az első válaszadónak,a pellet drága a kazán is,a belevaló tüzelő is!
Inkább építsd át a fűtésrendszert puffertartályosra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!