Fűrészport vegyes tüzelésű kazánban hogyan lehet elégetni?
Nyári farönkvágásból van néhány zsák bükk fűrészpor(annál darabosabb, láncfűrésszel lett vágva). Szeretném fűtésre elhasználni.
Kipróbáltam úgy, hogy papírba csomagoltam fűrészport, amit összenyomkodtam, de így nem az igazi. Kinek milyen ötlete, tapasztalata van?
Amúgy csak kemény ill. puha fával fűtök(ha lényeges lenne, hogy mire rakható a kazánban).
"A műanyagól a dioxin eltávozik a kéményen, jó rákkeltő, semmi fűtőértéke sincs..."
Az első két dolog lehet igaz, de láttál Te már pet palackot lángolni? Úgy istenigazából. Gondolom nem, különben nem írnád, hogy semmi fűtőértéke sincs. Megkockáztatom, hogy egy kiló pet palackból több hő nyerhető, mint egy kiló bármilyen jó minőségű fából.
Ahogy gondolod, de abban biztos vagyok, hogy meggazdagodni nem fogsz belőle :-)
Ha a PET palackos ötleteket követed akkor jó kátrányosra tüzeled a kazánod, a lerakódott kátrány szigeteli a tűzteret és a hatásfok remekül csökken.
Sok sikert.
Hol említettem PET palack, gázolaj, stb...majdani felhasználását? Én ötleteket kértem és kaptam.
Mire ez a magas lóról? Nem eladni kívánom(értelmezési gondok?), csak amit kifizettem, megdolgoztam érte többszörösen is, el akarom használni fűtésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!