Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Fűrészport vegyes tüzelésű...

Fűrészport vegyes tüzelésű kazánban hogyan lehet elégetni?

Figyelt kérdés

Nyári farönkvágásból van néhány zsák bükk fűrészpor(annál darabosabb, láncfűrésszel lett vágva). Szeretném fűtésre elhasználni.

Kipróbáltam úgy, hogy papírba csomagoltam fűrészport, amit összenyomkodtam, de így nem az igazi. Kinek milyen ötlete, tapasztalata van?

Amúgy csak kemény ill. puha fával fűtök(ha lényeges lenne, hogy mire rakható a kazánban).

2013. jan. 25. 12:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"A műanyagól a dioxin eltávozik a kéményen, jó rákkeltő, semmi fűtőértéke sincs..."

Az első két dolog lehet igaz, de láttál Te már pet palackot lángolni? Úgy istenigazából. Gondolom nem, különben nem írnád, hogy semmi fűtőértéke sincs. Megkockáztatom, hogy egy kiló pet palackból több hő nyerhető, mint egy kiló bármilyen jó minőségű fából.

2013. jan. 26. 09:03
 12/17 anonim ***** válasza:
És hogy ne legyen off: begyújtósnak kiváló a fűrészpor, ha meglocsolod egy pici gázolajjal. Mi úgy szoktuk, hogy kiszárítjuk a fűrészport, aztán megöntözzük kis gázolajjal, és belerakjuk műanyag zsákba. Pár hét alatt teljesen átissza az egész. Begyújtáskor pedig kell egy papírlap a kazán aljára (hogy ne hulljon le a rostélyon a fűrészpor), rá a masszából egy maréknyi, arra pedig a fa. Gyújtóst sem kell vágni, persze azért nem azonnal három bazinagy hasábot kell rakni rá.
2013. jan. 26. 09:26
 13/17 Zsolt75 ***** válasza:
Igen és ettől a sok mocsoktól remek kátrány képződik a kazán falán, ami szigetel és a kéménybe, aztán pár év kitartó PET palack tüzelés után lángrakap a kémény. Minden évben van 1-2 ilyen tűzeset mikor leég a ház a kátrányos összemocskolt kéménytől. Komolyan mondja ezt valaki, hogy megéri?
2013. jan. 26. 09:31
 14/17 Zsolt75 ***** válasza:
51%
Utólag csak annyit még. Ha van 2 zsák fűrészporod, vidd ki a kiskertedbe, rotációzd bele a földbe, remekül lazítja a talajt és még csak nem is környezet szennyező és nem kell küzdeni vele és tönkretenni egy kazánt vagy a kéményt.
2013. jan. 26. 09:33
 15/17 A kérdező kommentje:
Nem fogom bedolgozni a földbe, amikor fűthetek is vele pláne ilyen árak mellett+ azért a pár zsák fűrészporért is pénzt adtam.
2013. jan. 26. 10:24
 16/17 Zsolt75 ***** válasza:

Ahogy gondolod, de abban biztos vagyok, hogy meggazdagodni nem fogsz belőle :-)

Ha a PET palackos ötleteket követed akkor jó kátrányosra tüzeled a kazánod, a lerakódott kátrány szigeteli a tűzteret és a hatásfok remekül csökken.

Sok sikert.

2013. jan. 26. 10:33
 17/17 A kérdező kommentje:

Hol említettem PET palack, gázolaj, stb...majdani felhasználását? Én ötleteket kértem és kaptam.

Mire ez a magas lóról? Nem eladni kívánom(értelmezési gondok?), csak amit kifizettem, megdolgoztam érte többszörösen is, el akarom használni fűtésre.

2013. jan. 26. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!