Fűrészport vegyes tüzelésű kazánban hogyan lehet elégetni?
Nyári farönkvágásból van néhány zsák bükk fűrészpor(annál darabosabb, láncfűrésszel lett vágva). Szeretném fűtésre elhasználni.
Kipróbáltam úgy, hogy papírba csomagoltam fűrészport, amit összenyomkodtam, de így nem az igazi. Kinek milyen ötlete, tapasztalata van?
Amúgy csak kemény ill. puha fával fűtök(ha lényeges lenne, hogy mire rakható a kazánban).
Nem veszélytelen fűrészporral tüzelni,nem lehetetlen,de figyelni kell nagyon.
Mindenképp felülről gyújtsd meg.
Már égő,parázsló,stb. tűzre ne tegyél.
Az ajtón(felső) is adj neki levegőt.
Ne piszkáld,kavard,amíg le nem ég.
Én cserépkályhában régebben eltüzeltem...manapság nyáron,ha csinálom, belekeverem a papírbikettbe.
Teszkós szatyorban rakom rá egyben. Nem csomagolom be előre hogy ne penészedjen bele, hagyom kiszáradni egy halomban.
Csak akkor rakom rá, ha már csak fehéren izzó parázs van a kazánban.
Mi fűrészporral gyújtunk be nem kell gyújtóst apritani.
egy zacskóban a fürészpor alá az ujságpapir
Szerintem csak gyújtósnak lehet elhasználni, mert egy sima kazánba ha beteszed nagyobb mennyiségbe lefolytja a tüzet. Nem is tud elégni rendesen emiatt csak bűzölög benne. Ha meg apránként rakogatod akkor ott is lehet mellette állni és pakolászni be.
Egy fűrészporos kazánba adagoló csiga viszi be a fűrészport és így nem tud megtömődni, ahogy beviszi már ég is el.
Egy adagolóval akár lehetne egy normál kazánba is égetni, de éves 2 zsákért ezt nem éri meg megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!