Kazán-ba fekete kátrány szerű anyag, hogy lehet eltávolítani?
A kazánok ilyenek. Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy miért vizes a fürdődressz állandóan úszás után.
Valóban, kátrányos dolog, sűrűn teleragadva koromszemcsékkel. Utóbbitól keményedik meg ha lehűl, és előbbitől puhul meg, ha megmelegszik.
Egy ideig rakódik rá ez a massza. Aztán ha elég vastag lesz a réteg, akkor elég jól fog hőszigetelni ahhoz, hogy a kazán oldala ne tudja elvonni belőle a hőt, és gyulladási hőmérsékletet tud elérni. Ilyenkor izzásba jön, és szépen elég. Persze nem az egész gyullad be egyszerre, ettől nem kell félned, hanem csak a csúcsok, mivel ott gyűlik össze a legtöbb hő. Ez egy természetes folyamat, bizonyos rétegvastagság elérése után beáll az egyensúly, és nem fog tovább vastagodni a réteg. A rétegvastagság függ attól, hogy milyen hőfokon ég a kazán tartalma. Minél magasabb a belső hőmérséklet, annál vékonyabb ez a réteg.
Szóval tisztíthatod akármivel, költhetsz rá akármennyit, mindig vissza fog térni ez a réteg újra és újra. Ergo felesleges vele foglalkozni, a kazánoknak ilyen a belseje. Esetleg ha mégis nagyon zavar, akkor tavasszal, az utolsó tüzelés után drótkefével szépen le lehet sikálni. Főleg a víztér környékén érdemes, mert ott eleve nem tud annyira felmelegedni (a víz elvonja a hőt). Arra azért készülj, hogy valószínűleg tökig kormos leszel tőle :)
2. vagyok.
Bocsi, tegnap nagyon figyelmetlenül olvastam. Amit írtam, az kátrányos kéményre vonatkozik.
A kazán tűzteréből tényleg kiég az anyag, de a felső hőátadó részből nem. A koromtalanítótól fellazul, és ki lehet kaparni, nálam is meg kell csinálni havonta legalább egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!