Mennyire reális ár ez egy 10 m2-es terasz lefedéséért?
3x3,5 m-es a teraszunk, szeretnénk lefedni cseréppel. Megkérdeztünk egy helyi elismert ácsot, aki azt mondta, h sima lefedés nem jöhet szóba (ilyen)
a teraszajtó elhelyezkedése miatt ( belelógna a fa gerenda az ajtóba) így csak úgy lehetne lefedni, hogy minden oldalon legyen tető..tehát úgy, mint az új építésű házak tetőjét. (a képen maga a tető is ilyen formájú) Elnézést, ha zavarosan írom le :) Ilyesmi :
Tehát, maga a terasz úgy nézne ki, mint egy mini tető. A házunk tavaly épült és a mi tetőnk is ilyen..
Szóval, ezzel a formával, egy 10 m2-es terasz, faanyaggal, cseréppel stb stb, munkadíjjal 360 ezer ft.
Szerintetek ez az ár mennyire reális?
Köszönöm a segítséget!!
A legszebb akkor lenne ez ha a terasz sarkára egy oszlopot tennétek és úgy lenne kiengedve mindegyik tetősík. Utólagosan is megoldható egy különálló tetővel, de az elég lapos lenne. 4 oldalú sátortetőt én nem tennék, mert az szerintem nagyon csúnya lenne.
Esetleg nem gondolkoztatok árnyékolóba? Mondjuk egy kiengedhető napernyő? Amikor süt a nap kinyitod ha eső van az nem árt neki, agy szélben visszamegy és ha hó esik akkor is csukva van. Szerintem ez is egy lehetséges megoldás lenne.
Nem lenne semmi átépítve. Az eresztől indulna a másik kis tető..
Én is azon gondolkoztam, h lehet tök hülyén nézne ki.. :/ nem tudom, tanácstalan vagyok. Kihúzhatót nem szeretnénk, mert pont az lenne a lényeg, h esőben, hóban is ki lehessen menni a teraszra. :)
Akkor lógna bele az ajtóba, ha olyan tetőnk lenne, mint az első képen. Egy egyszerű sima, hagyományos terasztető.
Ahogy lejt, mert ugye kell neki egy minimum lejtésszög, úgy beleérne a teraszajtóba a vége. Az pedig nem lenne jó. Ezért nem jöhet szóba az első képen látható megoldás.
Ha olyan kis csúcsos tető lenne a teraszon, mint a házunk többi részén( 4 oldalas sátortető) Akkor az eresztől indulna, mert az eresz ott kéne, hogy maradjon, ugyanis befelé is folyna a víz.. mert ugye arra is lejtene a terasztetőnek egy része. Így el tud ott folyni az ereszben a víz.
Két totál különböző dologról van szó
/2/ vagyok. A 7-es a ti házatok? Oda gyönyörű terasztetőt lehet csinálni.Ahogyan mondtam is .Igy kell bekötni a tetejét a régi tetőbe: [link] ; [link]
Nem kell attól tartani hogy hozzá lesz kötve a meglévő tetőhöz,csak a cserepet kell felszedni kb 3 sort és oda a szarufához hozzászögelni a terasztető gerendáját ,ennyi .Az első link mutatja. És a meglévő cserepet majd ugyanúgy folytatólagosan visszarakni.A víz pedig a terasztetőn folyna le. A csatorna jó a teraszra is!Az alapra a lépcsők mellé 1-1, és a sarokra 1 tartó oszlopot,2,1m magasat.Lehet fa is ,de lehet 25x25 zsalukőből is. SZUPERül nézne ki. Én csakis igy csinálnám! És a legegyszerűbb
megoldás! És lególcsobb!!!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!