Ház bővítés? Megépíthetem magam a házat vagy kell kivitelező?
Figyelt kérdés
Bővítem a családi házat és olyan kérdésem volna ha pl a testvérem unokatestvérem eljön segiten be kell őket jelenteni vagy nem? és ha pl ha van a családban kőműves akkor kell hozzá kivitelező? és elég a építésvezető? vagy kell vállalkozó kivitelező aki ad papírt hogy ő csinálta ? vagy ha tudtok olyan web oldalt ahol tudok információt írjátok meg köszönöm !2013. jan. 11. 18:24
1/5 anonim válasza:
Ha meg van a tervezés és megkaptátok rá az építési engedélyt, akkor akár ti is megépíthetitek. Viszont amikor átveszik a hatóságok, akkor meg kell felelnie a terveknek. Egyenesági rokon mehet segíteni bejelentés nélkül is, de mondjuk sógor, após már nem számít családtagnak. Építésvezető nem kell, ha nem akartok.
2/5 A kérdező kommentje:
Építésvezető úgy tudom kell a lakhatási engedélyhez mert anélkül nem adják meg ! A tervezőm minden áron generál kivitelezőt akar és úgy tudom hogy nem kell és ha van építőipari végzettségen megcsinálhatom maga .Szerintem le akar húzni a tervező vagy nem tudom !
2013. jan. 11. 18:38
3/5 anonim válasza:
Építkezéshez műszaki ellenőr kell és minden fázishoz kell műszaki nyilatkozat, vagy micsoda, amit csak ilyen kiadására jogosult szakember adhat ki. Tehát a fűtéshez, a tetőhöz, stb, ebben tud segíteni a műszaki ellenőr, hogy pontosan mi kell. Viszont a műszaki ellenőr az nem egyenlő a generál kivitelezővel. A generál kivitelező egyáltalán nem kötelező, azoknak lehet jó, akik nem akarnak foglalkozni mesterek koordinálásával, anyagbeszerzéssel, stb. A generál kivitelező többnyire jól megdobja a költségvetést.
4/5 anonim válasza:
A tervező nem akar lehúzni, csak azt szeretné, hogy szakemberek építsék meg azt, amit megtervezett, mivel ha valami van, tuti őt is előszedik előbb-utóbb.
Egyébként felelős műszaki vezetőre és műszaki ellenőrre szükség lesz. Illetve a különböző szakági munkákhoz szakképzett mesterre (kőműves, épületszigetelő, stb.) legalább. Építési naplót írjatok!
5/5 anonim válasza:
Kell egy felelős műszaki vezető.Innen indul .Nálam az illető volt a tervező is.Ő kezdi el írni az építési naplót is.A mibe a külömböző mesterek vizes villanyszerelő kőműves írja be a munkafolyamatokat vállalkozói pecséttel aláírással.Tehát ha magad akarod építeni akkor bajban vagy mert épeszű ember nem írja alá te munkádat akármilyen jól is csináltad meg.Egy példa :A villanyszerelést én csináltam egy ismerőssel .Csak ember nem volt aki a nevét adta volna hozzá.Ezért újra meg kellett csináltatni szakemberrel.Kihúzta a vezetékeket újracsinálta és kész.Az én munkám és ráfordított pénzem kárbaveszett.Felelős építési vezető mindenképp kell aki jártas a dolgokban és van ismeretsége az építésügyi hatóságoknál.Ő majd segít eligazodni és elmondja esetleg mit lehet ügyeskedni.Nem biztos hogy mindenhol szigorúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!