Hogyan használjam a cirkót?
Egy cirkós fűtésű lakásba költöztem,de teljesen ismeretlen ez számomra, hogyan használjam gazdaságosan.Központi fűtésűből költöztem át,takarékossági okokból,de eddig nem jöttem rá,hogyan lehetne takarékosabb.
55m2-es lakásról van szó, és az érzékelőjét eddig 20-22fok között állítottam,de így 7-8 m3 gáz elfogy egy nap és így nem lessz olcsóbb a központi fűtésnél, kb.150Ft/m3 gázzal számolva.A cirkón lévő hőmérsékletmérő felmegy működés közben 60fokig,de utána szinte mindig lehül 20 fokig.Mit csinálok rosszul? (a cirkó FÉG ZC 18.3)
Második
Ismerősnél voltam pár napja és nekik 10m3 fogy meleg vízzel és kb az is olyan 50-60nm.
Kérdezőnek! Azt olvastam több helyen, hogy 1°c csökkentéssel 6% gázt tudsz spórolni.
Második vagyok.
Persze,aki megteheti hogy napi 1500 Ft a fűtése,az tegye.
De én nem tehetem meg hogy napközben a virágoknak tartsam a 22 fokot,valószinű a kérdező se.(hisz írja hogy költözni is takarékossági okokbl költözött)
Amivel még lehet spórolni: ablakokon,erkélyajtón szigetelés van? Ha nincs,akkor akár a legegyszerűbb 100as boltban kapható szigetelőcsikkal is sokat lehet fogni.
Szigetelést nem kerül sokba csinálni az ablakokra,nekünk is csak a gagyi fajta van (5 méter 120Ft volt goods marketben,de ez is rengeteget fog),én rászánnám azt a napot,nem nehéz,csak pepecs meló.
Esetleg hőtükröt fetenni,kicsit csúnya,de méretre vágható,szintén fog sokat. (praktiker,obi,baumax és hasonlókban 1 lap 5-600 Ft, 1 radiátor/konvektor mögé 1 lap elég)
Ismerős fogyasztását azért írtam mert hasonló méretű szigeteletlen ház és szintén egy régi fég kazán.
Másnál átlagban egy ekkora lakásnál mennyi gáz fogy?
Amig nem szigeteltük le az ablakot és nem vettük le napközben a fütést,addig 150-180m3 fogyott.Most 70-90m3 és nem fázunk amikor itthon vagyunk (hazaérkezés,felkapcsoljuk,amig kipakolok,átöltözök,fel is megy 20 fokra)
Kolléganőmék szintén 55m2-esben szigetelés nélkül de napközben lekapcsolva 110-120m3,este 22-re fütik fel,most kérdeztem.
2es voltam megint
Fel-le tekergetés szerintem.
Most pl nem voltunk otthon 3 napig,nem mondott az időjárásjelentés nagy hideget,kikapcsoltuk a fűtést teljesen.20,5 fok volt amikor elmentünk,3 nap múlva 18ra ment le,40 perc alatt visszafűtötte 21-re 2m3 gázból,aztán ismét levettük,majd ma este megint feltekerjük.3 nap alatt ha hagyom 20 fokosra beállitva,akkor 10-15m3 elfogíott volna.Így csak 2.
De ha minden este othon vagyunk,akkor ugye minden este megy a fűtés fél-1 órát,kb 2 m3 gáz fogy el.Ha egész nap menne tartani a 20-21 fokot,akkor az majd 10 m3 naponta.Rengeteg.Én inkább hagyom hűlni azt a 2 fokot,napközben ugysem vagyunk otthon,minek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!