Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nem értem, hogy működnek a...

Nem értem, hogy működnek a villanybojlerek, valaki el tudná magyarázni részletesen?

Figyelt kérdés
azt nem értem, hogy a villanybojlereket ki és be lehet kapcsolni vagy állandóan működnek és eszik az áramot? én nem mindíg vagyok itthon és így nekem tusoláshoz megfelel egy 30literes bojler is, de nem szeretném, hogy mikor három napig nem vagyok itthon zabálja az áramot. van rajta egy kapcsoló amivel melegebbre vagy hidegebbre lehet állítani, de ki/be kapcsoló nincs rajta. azt sem értem, hogy ezek felmelegítik a vizet, azt amikor teljesen elhasználom akkor újra megtelik és melegít, vagy ahogy használom úgy folyamatosan újratöltődik?

2013. jan. 3. 19:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Adott hőfokra melegíti a vizet, majd kiakapcsol, aztán ha hül a víz megint ráfűt kicsit és így tovább.

Kikapocsolni úgy kell, hogy kihúzod a konnektorból, vagy esetleg elé teszel egy kapcsolót.

2013. jan. 3. 19:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Ahogy használod folyamatosan töltődik. Kikapcsoló azért nincs rajta, mert ha eléri a beállított hőmérsékletet akkor automatikusan kikapcsol. Ha nem használod a vizet akkor csak akkor kapcsol be újra ha elkezd hűlni. Nem tudom pontosan hány fok a megengedett csökkenés, de így kevesebb áramot fogyaszt, mintha kikapcsolnád és a tök hideg vizet kellene felmelegítenie.
2013. jan. 3. 19:36
 3/7 anonim válasza:
100%
Ha pedig nagyon aggodos vagy,visszatekered a termosztatot a minimumra mielott elmegy othonrol s igy nem kapcsol be egyaltalan.
2013. jan. 3. 19:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Ezt akartam írni én is. Ha minimumra tekered, akkor nem fog bekapcsolni.
2013. jan. 3. 20:05
 5/7 A kérdező kommentje:

azt hallottam, hogy ezek a bojlerek nagyon sokat fogyasztanak, én egy ilyet szeretnék beszerezni,csak én fürdőbe szeretném tusolásra használni nem konyhába (gondolom az megoldható):

[link]

vagy tegyek inkább egy 50 literest? melyiket éri meg jobban?

2013. jan. 3. 20:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Hajdut vegyél! Ha a pöttyre tekered akkor ki van kapcsolva, a hópihe az a fagyvédelem, egy csík 45°C, kettő 60, három 90.

Üdv.

2013. jan. 3. 21:08
 7/7 anonim ***** válasza:
arra azért gondolj, hogyha fogyasztod a meleget, akkor helyébe hideg víz jön, és nem melegszik fel pillanatok alatt, vagyis mindig hidegebb lesz a meleg vized ha folyamatosan használod.
2013. jan. 4. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!