Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Páralecsapódás miatt minden...

Páralecsapódás miatt minden télen penészesek a szobákban a sarkok. Eddig szavóval küzdöttünk ellene, valami más megoldást szeretnénk találni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2012. dec. 29. 19:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Plusz szigetelés kéne oda.
2012. dec. 29. 20:20
 2/9 anonim ***** válasza:
A levegő páratartalmát kellene szabályoznod, pl. higro szabályozású szellőzőrendszerrel az ablakokon!
2012. dec. 29. 22:16
 3/9 anonim ***** válasza:
sztem is ez a fenti két megoldás van.
2012. dec. 30. 09:15
 4/9 Zsolt75 ***** válasza:
A hőcserélős szellőztetés az egyik megoldás és a szigetelések javítása.
2012. dec. 30. 10:29
 5/9 anonim ***** válasza:
Páraelszívó, páramentesítő is segíthet
2012. dec. 30. 10:56
 6/9 anonim ***** válasza:

A legfőbb gond a lakás túl gyenge szellőzése, a túl jól záró nyílászárók miatt. Ez főleg egészségügyi téma, a penészedés másodlagos, csak az látványos.

Modern ablakok esetén legalább 6 óránként kellene szellőztetni, éjszaka is, ami ugye nonszensz, éjjel kettőkor felkelni szellőztetni.

Marad az említett beépített szellőztetőrendszer.

Én mondjuk simán egy lyukat fúrtam a mennyezet alá, bele 63-as pvc cső, nagy mínuszok esetén elzárható, de amúgy mindig nyitva van. Azóta ritkán vagyunk betegek télen, meg penész sincs. Nem is megy el több pénz, mint ha ablakon szellőztetnénk.

2012. dec. 30. 11:17
 7/9 anonim ***** válasza:
a hőmérséklet emelésével elsősorban.
2012. dec. 30. 11:26
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindenkinek a hasznos tanácsokat.
2013. jan. 5. 17:51
 9/9 anonim ***** válasza:

A szigetelés nehezen kivitelezhető (sok pénz kell hozzá) és szakember sem tudja mindig jól megcsinálni. Saját példán tapasztaltam, hogy direkt igyekeztünk kiküszöbölni a penészt, ilyen szigetelést csináltattunk, vastagabb ott, ahol gond volt (első sorban betonkoszorú fölött és alatt). Na most az ott tökéletes lett, nem penészesedik, viszont a penész talált magának új helyet, méghozzá olyat, ahonnan még véletlenül sem lehet egyszerűen eltávolítani.

Ami nekem bevált: van egy páragyűjtőm minden nagyobb szobában. Egy műanyag dobozka, egy tablettát kell beletenni, ami hónapokig elég és magába szívja a levegő nedvességét, mint valami szivacs. Ezen felül mindennap 5-10 perces szellőztetés, akkor is ha mínuszok vannak, kereszthuzattal. Nálam ez elég jól megoldotta a problémát, azóta Szavot csak nagyon ritkán kell használni és akkor is csak apróbb foltok jönnek elő, ami már sokkal kevésbé zavaró.

2013. febr. 17. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!