Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen a tizediken lakni?

Milyen a tizediken lakni?

Figyelt kérdés
Most készülök panelt venni, és lenne egy szép és olcsóbb is de a tizediken. Lakik valaki ilyen magasan? Vannak hátrányai is?? Előnyeit sejtem, de írhattok azt is.
2009. aug. 24. 18:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Legfelül nagyon meleg. Gondolj bele, hogy mi van, ha elromlik a lift. Akár hosszabb időre. Ablak-pucolás már az ötödiken is ijesztő, hát még itt. Ha el akarod adni nehezebb megszabadulni tőle.
2009. aug. 24. 18:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy idő után megszokja az ember, és szerencsés esetben még a tériszonya is elmúlik. Én kilencediken laktam egy darabig, nem volt vele gáz. Az viszont igaz, hogy akár ugyanabban az épületben is sokkal többet lehet kapni alacsonyabban fekvő lakásokért, ha eladásra kerül a sor.
2009. aug. 24. 18:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, meleg van, nyáron a naptól, télen azért, mert felettünk van a kazánház és lefelé halad a meleg víz a radiátorokban, így ahogy haladsz lejjebb, egyre hűvösebb van, de ez régebbi ház, az újakban általában keringető rendszer van. Az is igaz, hogy ha rossz a lift, az szívás, ez is az újabb és jól karbantartott házaknál kevésbé fordul elő nyilván. Amúgy - nálunk - a kilátás nagyon szép, meg persze előnye, hogy feletted nem ugrál senki:) A többi dolog, a szomszédok, a környezet meg úgysem az emelettől függ.
2009. aug. 24. 18:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja előző voltam, közben néztem amit előttem írtak, hát a tériszony nálunk nem játszik, senkinek nincs szerencsére, szóval ez nem volt szempont, persze van akinél ez is számít nyilván.
2009. aug. 24. 18:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyszer egy 4 emeletes panelban volt egy lakásom a 4.-en. Nyáron irdatlan meleg volt benne. Este megfogtam egyszer a plafont és még akkor is forró volt belül! Szerencsére nem én laktam benne, hanem albérlők.

Arra is érdemes figyelni, hogy milyen állapotban van a tető szigetelése, mikor volt utoljára felújítva. Ezek a lapos tetők időnként beázhatnak.

Az eladással kapcsolatban igazuk van a többieknek. Csak egy dolgot had tegyek hozzá: Jelenleg tök mindegy hogy hányadikon van az a lakás, főleg ha panel. Így is, úgy is eladhatatlan. Nekem van egy Bp-i első emeleti, kimondottan jó állapotú lakásom. Annyiért árulom, mint ugyan ebben a házban a 10.-en egy teljesen felújítandót és a kutyának sem kell.

2009. aug. 24. 19:30
 6/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Akkor, végülis, ha a tető jól szigetelt, a lift jól karbantartott(egyébként elég elit lépcsőházról lenne szó), és ha beteszek egy klímát, végülis nem szenvedek kárt a magasság miatt. Azt tudom, hogy a dupla csövek miatt a fűtés közel 10.000-rel olcsóbb. Úgy gondolom összegezve ennyiért megéri beköltözni, legalább nincs felettem dübögős szomszéd. :) Ha van valakinek még hozzáfűzni valója, szívesen olvasok!

2009. aug. 25. 07:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én laktam már földszinten is és a legfelső emeleten is. Szerintem felül nyugisabb! Lifttel sosem volt gond, a kilátás pazar. Melegnek tényleg meleg, de légkondival kompenzálható. Egyébként most az első emeleten lakom a kis családommal, panel és meleg itt is... Felül nincs akkora átjáróház,mint ami itt van, és zaj is kisebb fentebb! Mi anno pillanatok alatt eladtuk a lakást, normál áron.
2009. aug. 25. 21:06
 8/9 anonim válasza:
Megvettétek végül?
2021. dec. 18. 21:41
 9/9 anonim válasza:

#8-as vagyok.

Én 10es panelban az elsőn vettem lakást.

Havi 2500at fizetek a liftért, amit nem is használok, mert az elsőre gyalog járok - viszont olyan rövid az eszem mint a tyúknak. Gyakran itthon hagyok dolgokat, általában 2-3x csukom be magam után az ajtót mire tényleg elindulok, de így hamar vissza tudok lépni az utcáról.

2023. jún. 2. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!