Jó ez így ahogy van, vagy hogyan kellene beállítani a kazánunkat, kellene még esetleg valami kiegészítő hozzá?
a fűtővíz hőmérsékletnek a gyári opcionálison kell lennie,ez nállam 73 C,kondenzációs kazánnál viszont 45 C az optimális.Most nézetem a gugliban,a tietek is elvileg az. Csak a baj az,hogy kkondis kazán akkor jó,ha szinte az egész lakás padlófűtéses,de nálatok ez fordítva van,nektek egy sima turbós C tipusú kellene a padló kört pedig be kellene kevertetni visszatérő vizével.
Szóval nem jó,de a hibásan megválasztott kazán miatt.Jó az a kazán.....csak nem erre.
Előttem szólóval nem értek egyet. Nem feltétlenül alkalmatlan a kondenzációs kazán a radiátoros fűtéshez. Pusztán csak jobban oda kell figyelni a méretezésre. Amivel padlófűtésnél nem kell annyit törődni.
Ha jól értettem a két ház teljesen más hőveszteségekkel bír. Az egyik 150m2 félig fűtött, a másik 90m2 teljesen fűtött. Egy félig fűtött ház hatalmas hőveszteséggel tud bírni. Plusz az ikerházak egyik fő falazata mindkét oldalról fűtött. Ez sem kis előny! Az adott kazánt nem ismerem, de jókat hallottam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!