Vegyestüzelésű kazánnál mért nem marad azon a nyíláson az alsó ajtó ahogy beállitom?
van egy vegyestüzelésű kazánunk.
felül van egy tekerő,amiből kijön egy pálca.ez a pálca lánccal össze van kötve a kazán alján lévő ajtóval így lehet szabályozni hogy mennyire nyiljon ki az ajtó,tehát mennyi oxigént kapjon a tűz.
csakhogy hiába állitom úgy be a tekerőt hogy csak résnyire legyen nyitva az ajtó,amikor visszamegyek 1 óra után azt látom hogy totál nyitva van.ez mitől van?mit tegyek?hogy állitsam be úgy a kazán ajtaját azzal a tekerővel hogy magától később ne nyissa ki?vagy ez a tekerő magától forog?hogy működik?
az a láncos dolog,az egy automata huzatszabályozó,
-ha még nem elég meleg a víz,akkor nagyra nyitja az ajtót,hogy kapjon bőven levegőt a tűz,
- ahogy melegszik a vized,úgy egyre inkább elzárja a levegőt a tűz előtt,
-ha nagyon forrna a víz,akkor meg teljesen lezárja a rést,
milyen feszesre állitsam a láncot?mert ha csak simán a két végét akasztom be(nem pedig köztes szemnél akasztom rá)akkor túl laza...
nem tudom hogy kell azt a láncot helyesen feltenni
Ezt találtam neked..így talán hátha be tudod állítani :)
A szerelés utolsó fázisa az a művelet, amit első begyújtáskor kell elvégezni olymódon, hogy a kazánhőmérőt figyelve annak 30 ° C-os állása esetén úgy akasztjuk be a láncot a levegő adagoló ajtófülébe, hogy feszes láncállás mellett az ajtó é ppen zárt helyzetben legyen. Ekkor a készülék szabályozógombja a minimális, azaz 30-as értéken álljon! A lánc beakasztása után a szabályozó gombot tekerjük feljebb annak érdekében, hogy a tűz levegő t kapjon.
Nem tudom hány csoda van a világon, de az, hogy ez az egyik az biztos!!! Ha valaki találna olyan szakembert, aki ezt betudja állítani, azonnal terjesszék fel NÓBEL díjra!!!!!
Mi a huzat amit szabályozni kell? A sok, vagy kevés levegő? Gyújtsunk meg egy gyertyát, lánggal ég, mégsem fűt, csak világít, pedig piszok sok levegő veszi körül!!!!! A kazánban hasonló dolog zajlik le, beengedünk sok levegőt és várjuk hogy fűtsön, de nem fűt!! Akkor itt a csodaszer még több levegőt enged a tűzhöz, aztán kiderül a kazán nem FŰT, hanem HŰT!!!!!
Nem vagyok szakember, ne hívjon senki, csak elmondom én mit csinálok!
Berakom a szenet a kazánba, vízzel meglocsolva, majd a lehető legkevesebb levegőt engedem be a forgó huzatszabályozóval, minek következtében CO és
HIDROGÉN keletkezik! Mivel a két gáz kiválóan elkeveredik egymással, a szekunder szabályozóval is kevés levegőt engedek be, hatására a keverék
KÉK lánggal elég!!! Nagyon fűteni ez sem fog, viszont a CO2 és a NITROGÉN
atomjai ütköznek, EZ FŰT!!!!!!
Mit csinál ÖN? beenged egy csomó NITROGÉNT és azt hiszi ez fűteni fog!
NEM fog, én ezzel a módszerrel, hogy a szekunder huzattal sok nitrogént engedek be, HŰTÖM A KAZÁN VIZÉT!!!! A leghatékonyabb módszer, arról nem is beszélve a kéményem mindég hideg, nincs semmi, ami a kéményben vagy a kazánban lerakodjon, a MELEG A LAKÁSBAN MARAD!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!