Penész ellen használtatok már Szavót? Nektek bevált?
35 négyzetméteres panellakásban lakok, és csak a szobában való szárítást tudom megoldani, így nagyon magas a páratartalom és vizesek a falak ha teregetek, és már a penész is megjelent.A panelprogram nem valószínű mostanában, de hamarosan belülről szigetelni fogunk, addig jó ha lefújom a Szavóval?
Már csak holnap tudok elmenni venni, és épp most mostam ruhákat, amik nem valószínű, hogy holnapra megszáradnak, szóval ha holnap befújok attól lehet valami baja a ruháknak, és azáltal nekünk?
A Szavó gyakorlatilag klór mint a Hypo. A klór megöli a penészt, de a penészedés okát is meg kell szüntetni,mert visszajön és terjed.
A szigeteléstől nem lesz jobb a helyzet. Gyakori szellőztetéssel higroszabályzású légbevezetővel javíthatsz a dolgon.
A Szavó ha rákerül a ruhákra minden bizonnyal kiszedi a szinüket!
A "sima" Hypo is megöli a penészt, de az jóval olcsóbb!
A ruhákra a klórtartalma káros.
Elektromos páramentesitő,2 liteses kapacitásút tudsz 12-14ezerért venni.
Csak egyszer kell megvenni,a ceresit nagyon drága ehhez.
És a penészölő is drága hosszú távon,nem mellesleg egészségtelen
Én sem javaslom a belső szigetelést. A belső szigeteléssel arra mész, hogy a falak kihűlnek, mert ugye a fűtés melege nem, vagy csak alig jut át a szigetelésen, ellenben a hideg, illetve a nedvesség bejut a falon, a szigetelés hátoldalán fog lecsapódni és olyan mértékben penészesedik, hogy el sem tudod képzelni. A komfort érzet is más, mert a fűtés a levegőt felmelegíti, de a falat nem, így amint kikapcsolod tegyük fel a fűtést, a falak ontják a hideget.
Azért szoktak kívülről szigetelni, mert így a falak átmelegednek, azonban a meleg "nem tud" azokon kívülre jutni, a hideg pedig azon belülre nem.
Penész ellen a rendszeres szellőztetést tudom javasolni, ha teregettél, akkor akár naponta többször is, 4-6 óránként. Emellett használj páramentesítőt, plusz Szavot, de a sok friss levegő javarészt megoldja a problémát.
Szavoval vigyázni kell, fehérít és nagyon erős szaga van. Fontos tudni, hogy csak tüneti kezelés, tehát a probléma forrását a fent leírtakkal tudod csökkenteni, a ronda penészfoltokat pedig a Szavoval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!