Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az előbb be akartak törni...

Az előbb be akartak törni hozzám!? 1 órája történt. (lent)

Figyelt kérdés

Most, fél 1-kor csöngettek hozzám, erre riadtam fel az alvásból. Nem akartam kinyitni, mivel hozzám bejelentés nélkül nem jön senki, tehát vagy a mobilomon szól, vagy emailt ír, hogy figyi, megyek. Szóval ezután még feküdtem egy kicsit az ágyban, felkeltem, de nem csaptam zajt. Aztán hallom, amint elkezdik piszkálni a zárat! Pont olyan hangja volt, mint amikor férjem kívülről próbálja kinyitni az ajtót, de belülről meg az én kulcsom van. Most is bent volt a kulcsom egyébként. Szóval odaosontam az ajtóhoz, de a lépéseimet tuti kívülről is hallották, így mire kinyitottam az ajtót, már elmentek! Valószínűleg két ember volt, mikor a lépcsőházban lefelé mentek még hallottam, hogy az egyik valamit szól a másiknak, mély, férfi hangja volt.

Senkire nem tudok gondolni, a családom 150 km-re lakik innen (felhívtam őket és nem ők voltak itt), ismerőseim, barátaim közt pedig nincs férfi.

Szerintetek be akartak törni?

2012. dec. 17. 13:38
 1/10 A kérdező kommentje:

Ja és azt elfelejtettem mondani, hogy furcsa módon elég sokáig ott álltak az ajtó előtt, miután nem válaszoltam a csöngetésre. És csak ezután kezdték piszkálni a zárat.

Én meg egyedül vagyok itthon, férjem elutazott 3 hétre külföldre.

2012. dec. 17. 13:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Esélyes sajnos.
2012. dec. 17. 13:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges. De szerintem ha most nem sikerült nekik akkor már nem mennek vissza. Amit tehetsz hogy felszereltetsz egy láncos zárat és ha otthon vagy mindig ráakasztod ezzel nem fognak bibelödnek, mert akármikor akárki jöhet.
2012. dec. 17. 14:03
 4/10 anonim ***** válasza:
Biztonsági ajtó és akkor nem fognak nekilátni a zárral bíbelődni.
2012. dec. 17. 14:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
IGen, de most nagyon jo, hogy megzavartad oket, mivel talan igy nem fognak visszajonni. Nalam szinten ejszaka feszegettek, az ijeszto az volt, hogy hiaba a felso ablakbol kerdeztem, hogy mit akarnak, nem lepodtek meg pl., amikor a rendorseggel beszeltem telefonon, erre reagaltak, s ekkor menekultek el. Viszont eltuntek, aztan mar nem jelentkeztek. Ha nem eleg biztonsagos a zarad, akkor most gondoskodj rola, mivel figyelik a lakast, ez regi, bevallt modszeruk.
2012. dec. 17. 15:02
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Utolsó, ez azért elég durva.

De gondolom, hogy hozzám is azért jöttek most, mert ugye hétfőn fél egykor az ember általában nincs otthon, hanem a munkahelyén van és dolgozik. Kicsit félek, remélem nem figyel engem senki. De most rossz, mert pont egyedül vagyok.

2012. dec. 17. 18:37
 7/10 anonim ***** válasza:
uhh, szegény. tuti be akartak törni :( én ezután nagyon paráznék :s
2012. dec. 17. 19:52
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A rendőrségen be kellett volna jelentened. Valószínűleg most a te környékeden próbálkoznak. Ha panelos vagy, ki is tehetsz felhívást, hogy figyeljenek az emberek.
2012. dec. 17. 21:44
 9/10 anonim válasza:
100%

Sajnos velem is hasonló volt. Minden nap hajnalban hallottam zajokat, de mire kimentem vége lett (én az ablak felől hallottam a zajokat - ami a folyosóra néz). Hétvégékre általában haza mentem, de volt h nem, tehát ez elég kiszámíthatatlan volt. Erre eljöttem egyik nap este és 1,5 nappal később visszamentem, ki volt feszítve az ablak, elvittek kp-t, ékszereket, mindent összedúltak... Szörnyű a gondolat, ha nem megyek ki, mert épp nem hallom a zajokat, akkor akár ott lehetettem volna a betöréskor - ami egy egyedül lakó nőnél több mint veszélyes szitu...

Szóval szerinte mindenképp intézkedj valamit pl. riasztó, mert ezek "visszatérő" vendégek, és valószínűleg figyelik is az embereket..

2012. dec. 17. 21:55
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerezz be valami láncos zárat és feltétlen hagyd benne a kulcsod a zárba!! Ha van rá lehetőséged hívj át valami barátot, rokont, férjed rokonát...

Ha kertes lakásban laksz szereltess ál kamerát ez pár ezer ft. Zárj be ablakot mindent. Ha panel feltétlen szólj a gondnoknak, hogy figyelmeztessen mindenkit.

Én is panelban lakom normál régi ajtó van, én is figyelmes lettem egyszer, hogy feszítés nyomai vannak a zárnál, de szerencsére nem sikerült nekik.

2012. dec. 18. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!