Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hány évi használatra tervezték...

Hány évi használatra tervezték a panelházakat?

Figyelt kérdés
Mit fog csinálni az állam ha már sorjában mindeggyik lakhatatlanná válik?
2012. dec. 5. 14:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Utolsó!

"A panelt nem ingyen adják, így nem alternatíva a híd alja!!"

Én sem írtam ennek az ellenkezőjét.

Tegyük fel van 5 millió forint megtakarításod és lakást akarnál venni. Ennyiért mondjuk kapsz egy közepes állapotú panelt. De neked ez nem tetszik, mert tégla lakást akarsz venni, ami mondjuk 10 milliónál kezdődik.

Gondolod a két szép szemedért elengedik neked azt az 5 milliót?!

Megsúgom, hogy nem fogják. Ekkor még mindig választhatsz, hogy megveszed a panelt, vagy ha ragaszkodsz a téglához jobb esetben albérletbe mész. (Rosszabb esetben egy életre eladósodsz, ami alatt akármi is történhet. Devizahitel, árfolyamkockázat, stb. ismerjük azt hiszem a történetet... Könnyen elveszítehetd még azt is amid volt. Se pénz, se lakás. De térjünk vissza a "jobb esethez".)

A nehezen megspórolt 5 milliódból jó pár évig kitart még apránként havonta fizeted az albérletet. Közben a pénzed szépen apad. Tehát nem végtelen ez sem. Egy idő után elfogy.

Mivel nagyon valószínű, hogy közben nem nyered meg a lottón az ötöst és másik milliomos állást sem találsz (jobb esetben a mai helyzetbe örülhetsz ha megtarthatod a meglévőt és a fizetésedet legalább szinten tartják, így csak az inflációval csökken). Így nem marad pénzed az albérletre. Pár hónapig kihúzod még, hogy pl nem fizeted be a számlákat, stb. De egy idő után kiraknak. Az utcára kerülsz.

Összefoglalva tehát mehetsz a híd alá. Amit elkerülhettél volna azzal, hogy nem irtózol annyira a paneloktól és végiggondoltad volna, mint amit előtted a sok panel-lakó már megtett, hogy az anyagi helyzetüket figyelembe véve, nincs más értelmes választásuk.

Vagy kompromisszumként van annyi rugalmasság bennük, hogy habár ők is tudják, hogy nem fenékig tejfel egy panelban lakni, de oda költöznek. Vagy 40 éves korukban is két gyerekkel a szüleik tégla garzonjában nyomorognak. Esetleg albérletre szórják a fizetésüket és elmondhatják hogy milyen fasza lakásban laknak, csak épp kenyérre nem marad pénzük. Vagy gyarapítják a hajléktalanok népes táborát.

Persze amit leírtam, az egy igen széles népcsoportra vonatkozik, akiknek korlátozottak az anyagi lehetőségeik. Nyilván vannak kivételek. Ha neked van több tíz/száz milliós megtakarításod, egyértelmű, hogy a Rózsadombra költözöl, nem a Havannára.

Az utolsó mondatodat pedig nem tudom értelmezni. Szerintem azt nem nekem szántad.

2012. dec. 27. 20:32
 12/13 anonim ***** válasza:
Hát,ha rendszeresen karbantartják,akkor sokáig,de szerintem ez majd az utókor témája lesz,már 100 év múlva már hol leszünk?!
2014. febr. 17. 23:31
 13/13 anonim ***** válasza:

most nézem, hogy az 1 és 3 válaszomat szépen lepontozták

én építész vagyok, és nem kezdő ... a lepontozók is?

2014. febr. 18. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!