Egy 100m2-es házba hány Kw-os kazán kell, hogy kellőképp fel tudja fűteni a házat?
Figyelt kérdés
Most akarunk kazánt venni, mert ami van az kicsinek bizonyul. Egyébként 7 radiátor van a lakásban. Vegyesen nagy és kisebb méretűek is.2009. aug. 18. 18:22
1/12 anonim válasza:
Nekünk 160 m2 a házunk, és 50 kw-os a kazán. Elméletileg ez a duplájára is elég lenne. Tehát nekünk igazából 25 kw-os kellene, akkor nektek kb. 15-20 kw. Remélem nem beszélek hülyeséget. :S
2/12 anonim válasza:
Nekünk 120 m2 a lakás, 3 méter a belmagasság, és 25kw-os kondenzációs kazán van. Tökéletesen kifűti.
3/12 anonim válasza:
De egyébként a kazáncserét úgyis terveztetni meg engedélyeztetni kell, az ezzel megbízott szakember meg pontosan meg fogja tudni mondani, milyen típusú és teljesítményű kazánt érdemes vennetek.
4/12 anonim válasza:
Miért? Mondta talán, hogy gázkazánról van szó?
5/12 A kérdező kommentje:
Nem gáz kazánról van szó, hanem vegyes tüzelésű. Erre is kell engedély?
2009. aug. 18. 18:58
6/12 anonim válasza:
Erre csak a kéményseprőktől kell engedély.
7/12 anonim válasza:
Egy cipőben járunk, mert én is most akarok kazánt venni pont ugyan ekkora házhoz.
Attól is függ egyébként, hogy mikor és miből épült a ház, milyen a hőszigetelése. Na meg attól is, hogy fával, vagy szénnel akarsz fűteni. Általában a gyári adatokat szénre adják meg. Fával fűtve kicsit kisebb lesz a teljesítménye.
Szerinttem olyan 25kW körüli kazán kéne neked is. Én is olyanokat néztem.
8/12 anonim válasza:
Ja, a kéményseprős engedélyt azt gondolom a bekötés után kell kérni, igaz? Kijönnek, aztán megnézik, hogy jól van-e bekötve.
9/12 anonim válasza:
A kéményseprők kijönnek, műszerrel huzatot mérnek, megnézik, nincs-e gyúlékony anyag a kémény hőterében és utána kérnek jó sok pénzt. Jegyzőkönyvet ne felejtsetek el kérni, ez egy évre érvényes.
10/12 anonim válasza:
a m2-en kívűl vedd számításba azt is hogy milyen a szigetelés és mekkora légköbmétert kell felfűteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!