Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lehet ebből baj?

Lehet ebből baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Családi házban lakunk, ahol van gáz és kazános fűtés is. A tetőtérben kályhával fűtünk(fával), odalent gázzal(a kettő külön kémény ugye). Kérdésem az lenne, hogy ha odalent is begyújtanánk fával, a kazánba, akkor ugye egy kéményen történne a "füstölés" és hogy a tetőtéri szinten nem szivárogna be a füst? Lehet idióta kérdésnek tűnik, de sajnos nem értünk hozzá és többféle véleményt hallottam és olvastam erről. Szén-monoxid mérőt veszünk a biztonság érdekében, de jó lenne, ha írnának, akiknek van tapasztalata, illetve értenek hozzá.

Légyszíves értelmes válaszokat!

Előre is köszönöm!

21/L

2012. nov. 26. 13:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Elvileg nem lehet baj belőle, és ha jó a kémény és jól rakjátok meg a tüzet, akkor nem is szivárog be a füst, mert a kémény a szobából kifelé húzza a levegőt.

Gyakorlatilag elképzelhető, hogy beszivárog, főleg első begyújtáskor. Ha ellenőriztettétek már idén a kályhákat és nem szólt érte a szerelő, akkor nem kell aggódnotok, de ha nem tettétek ezt meg, akkor azért nem ártana :)

2012. nov. 26. 13:27
 2/9 anonim ***** válasza:

Problémamentes kell,hogy legyen.

A mai napig vannak társasházak,bérházak,2...3...4emeletesek,ahol csak sima falazott kémény van,és kályhákkal,kandallókkal tüzelnek minden szinten.

2012. nov. 26. 13:41
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Ellenörizve volt már mindkettő, külön-külön működtek is. Leginkább azért aggódunk, hogy ha a kettő egyszerre működik, akkor nem-e fogja benyomni a füstöt a tetőtérbe a lentről feljövő füst.

2012. nov. 26. 13:42
 4/9 anonim ***** válasza:

A puding próbája az evés :)

Gyújtsatok be, legrosszabb esetben utána kiszellőztettek.

2012. nov. 26. 13:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem fogja benyomni, ha ellenőrizték, és jó, akkor nem lehet baj. Szén monoxid pedig akkor szokott keletkezni, ha nincs elég levegő az égéshez.
2012. nov. 26. 13:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem"nyomja",hanem "húzza"!!!kifele a füstöt a kémény.
2012. nov. 26. 14:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Gond nem a felső szinten lehet, hanem lent a kazánnál, mivel az tud fals levegőt szívni a fenti kéménnyílásból, így ha visszafüstöl, akkor az lent fog megtörténni.
2012. nov. 27. 11:00
 8/9 Zsolt75 ***** válasza:
Jól értem, hogy egy kémyényt használnátok alul és felül is? Én úgytudom, hogy ezt ma már nem engedélyezik. Egyrészt azért mert ehhez elág nagy átmérőjű kémény kellene. Szerintem kérdezz meg erről egy kéményseprőt vagy céget.
2012. dec. 13. 16:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Engedélyezik, én nem régen kérdeztem meg a kéményseprőket. Ellenőriztetni viszont mindenképpen tanácsos!
2012. dec. 14. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!