Van egy 2711x4093 pixel felbontású 150 dpi-s képem. Ebből lehet elfogadható minőségű posztert nyomtattatni, ami kb.1 méter magas lenne?
Persze, hogy lehet!
Ráadásul szoftveresen fel is lehet javítani/korrigálni stb...
Viszont a nyomtatótól, a festéktől és a papírtól is sok függ!!
Minél igényesebb, annál drágább.
Minden megoldható, de ez kizárólag a megrendelő elvárásaitól és a pénztárcájától függ.
Csak gondolj bele logikusan, hogy több évtizeddel ezelőtt is léteztek poszterek, sőt óriásplakátok, pedig még digitális fényképezőgép sem létezett...
...nem, hogy ekkora felbontású fotó!
Itt alapvető fogalomzavar van vagy te papírképről beszélsz...
Ha van egy 2711x4093 pixeles, 150 dpi-s képed, akkor az azt jelenti, hogy ez egy 2711/150=18,073 coll (~49,9 cm) x 4093/150=27,286 coll (~69,4 cm) poszter. (Csak erre tudok tippelni, mert elektromos formában nincs értelme a dpi-nek.)
Ha te ebből a poszterből akarsz egy nagyítást, akkor először is kell keresned egy helyet, ahol tudnak ekkorát digitalizálni, majd 150/(100/69,4)=104,1, azaz kb. 100 DPI-vel kinyomtatni. Amúgy 72 dpi a szokásos a plakátoknál, tehát még mindig bőven jó a minősége (95,6x144,4 cm-ig).
Én ráklikkeltem a fájlra és a tulajdonságok alatt megnéztem, hogy mekkora a felbontása és a DPI. Tudom hogy a DPI dot per inch-et jelent. Egyébként egy beszkennelt poszterről lenne szó. (Nem, nem én szkenneltem) Gondolom a szkenneren beállították hogy 150 dpi-vel szkennelje.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy ilyen szkennelésű poszterből lehet normális méretű posztert nyomtattatni? Ha lenne a neten elérhető példányban, úgy venném, de mivel nincs, marad a szkennelt verzió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!