Bosch turbo gázkazánra cseréltem a régi kazánom. Ki kell-e hívjam az e-ontól a gázosokat, hogy ellenőrizzék a beszerelést?
Gáz tervet kellett volna csináltatnod, engedélyeztetned, óra le, nyomáspróba, óra vissza, stb..
Úgyhogy most már maradj nagggyon csendbe a szolgáltatód felé...
Ebben a gázterves dologban én nem vagyok annyira biztos, hiszen gondolom a gázvezeték hálózaton nem változtattál semmit. Az új kazán egyszerűen ment a régi helyére? Ha új tűzhelyet vesz az ember akkor se szerelik le a gázórát és akkor se csinálnak új nyomáspróbát.
Ha regisztrált szakember szerelte fel, akkor elvileg nem lehet gond, hiszen neki ismernie kell a szabályokat. Márpedig gondolom az szerelte fel, mert a garanciával és egy esetleges balesetből származó biztosítási kártérítés igényeddel is csak ebben az esetben élhetsz. Mindenesetre ha gondolod hívd fel őket, mert előbb-utóbb úgyis kiderül a turpisság (ilyenkor jobb előbb). Az új törvény szerint ugyanis néhány éven belül mindenkinek ellenőriztetnie kell a gázvezetékeit.
Én a kémény miatt jobban aggódnék. Történt valamilyen egyeztetés, szemrevételezés és engedélyeztetés a területileg illetékes kéményseprő vállalat által a beüzemelés előtt?
Pedig a hatályos törvények szerint minden gázkészülék csere esetén (gáztűzhely is) kell gázterv, ami azért ciki, mert hirtelen be kell tartani az aktuális szabályokat, így pl. ha házban van a gázóra, akkor ki kell helyezni, stb...
Sarcra megy ki az egész, ne keressetek benne logikát.
Kérdező, bocsánat az offolásért!
6-os, köszönöm a választ. Hát nem tudom mi értelme lesz, mert az én hálózatom egy közös felszálló vezetékből áll, ami megy a konyhában emeletről emeletre és egy kb. másfél méteres leágazásból.
Akkor kicsi lesz a terv.
A "lényeg", hogy fizetned kell... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!