Miért mondják sokan, hogy csak egy panellakást engedhetnek meg maguknak?
Nem értem. Szerintük drága a fenntartása (szerintem meg olcsó), és mégsem költöznek kertes házba.
Pedig egy kertes ház sok helyen olcsóbb, mint egy panel. Akkor ez most csak arra megy ki, hogy hátha még egy kis támogatást ki lehetne passzírozni állambácsiból a panelesek számára? Nem elég, hogy pl. a panelek felújításánál a lakóknak csak 30%-ot kell kifizetniük? Nem elég, hogy csak 18% ÁFÁ-t fizetnek a fűtésért, miközben a kisujjukat sem kell megmozdítani?
Ha annyira rossz ott, akkor miért nem adják el, és költöznek egy olcsóbb kertes házba??????
Példa: Tőlünk a legközelebbi város 6 km. Ott egy 50-60 m2-es panel 7 millió Ft. Az én házam, ami 160 m2, 2000 m2 telken, hőszigetelt falakkal, új nyílászárókkal, belül is felújított, 12m Ft. A szomszéd nénié 70 m2, 4 mFt. És ez egy nagyon-nagyon felkapott falu.
A panellakások manapság olcsók - legalábbis olcsóbbak, mint a házak vagy éppen új építésű lakások. Sokan csak az erre való önerőt tudják összeszedni, a fennmaradó részt pedig hitelből oldják meg. Részben ezért.
Másrészt: nem mindenki szeret falun lakni, sokaknak az ingázás a városi munkahelyre/iskolába is gondot okozna, a városban viszont ezt engedhetik meg maguknak.
Azt meg egyáltalán nem mondanám, hogy egy panellakás fenntartása olyan nagyon olcsó lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!