Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért mondják sokan, hogy...

Miért mondják sokan, hogy csak egy panellakást engedhetnek meg maguknak?

Figyelt kérdés

Nem értem. Szerintük drága a fenntartása (szerintem meg olcsó), és mégsem költöznek kertes házba.

Pedig egy kertes ház sok helyen olcsóbb, mint egy panel. Akkor ez most csak arra megy ki, hogy hátha még egy kis támogatást ki lehetne passzírozni állambácsiból a panelesek számára? Nem elég, hogy pl. a panelek felújításánál a lakóknak csak 30%-ot kell kifizetniük? Nem elég, hogy csak 18% ÁFÁ-t fizetnek a fűtésért, miközben a kisujjukat sem kell megmozdítani?

Ha annyira rossz ott, akkor miért nem adják el, és költöznek egy olcsóbb kertes házba??????

Példa: Tőlünk a legközelebbi város 6 km. Ott egy 50-60 m2-es panel 7 millió Ft. Az én házam, ami 160 m2, 2000 m2 telken, hőszigetelt falakkal, új nyílászárókkal, belül is felújított, 12m Ft. A szomszéd nénié 70 m2, 4 mFt. És ez egy nagyon-nagyon felkapott falu.

2009. aug. 15. 15:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
nem mindenki szeretne falun lakni.
2009. aug. 15. 15:35
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Sokan azért válasszák a panelt, mert gyerek korukban is ott éltek ésd nem is tudnak családi házban gondolkodni. Mások azért, mert a közösséghez joobban ragaszkodnak, nagyobb biztonságot éreznek egy panellban. Megint mások a kényelem miatt. A panellban adott a maximális komfort, míg esetleg egy szerényebb családi házat azzá kell tenni, mert még nem teljesen az. De aki egyszer családi házban lakott, bizonyára ezt preferálja a jövőben és semmiképpen nem menne vissza panellba.
2009. aug. 15. 15:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A panellakások manapság olcsók - legalábbis olcsóbbak, mint a házak vagy éppen új építésű lakások. Sokan csak az erre való önerőt tudják összeszedni, a fennmaradó részt pedig hitelből oldják meg. Részben ezért.

Másrészt: nem mindenki szeret falun lakni, sokaknak az ingázás a városi munkahelyre/iskolába is gondot okozna, a városban viszont ezt engedhetik meg maguknak.

Azt meg egyáltalán nem mondanám, hogy egy panellakás fenntartása olyan nagyon olcsó lenne!

2009. aug. 15. 16:08
 4/10 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a vételára drágább mint mondjuk egy kertes házé vidéken, de hosszútávon sokkal kifizetődőbb!Sokkal kevesebb a rezsi. Pl :Én havi 42e-t fizetek télen gázt+ 12e villany!Panelban ennek a töredékét fizetik!
2009. aug. 15. 16:31
 5/10 anonim ***** válasza:
A városban, ahol lakom az én lakásom kb 8 millót ér. Ennyiért egy normális (nem nagy!) kertes házat nem lehet kapni. Talán 15-16 millióért egy kocka házat. Falura pedig nem akarok költözni. Próbáltam már, nem jött be... Azt nem egészen értem, hogy én milyen kedvezményt kapok állam bácsitól. Szerintem semmilyet. Gázártámogatást bárki kaphat, nem házfüggő. Akkor miről beszélsz?? Honnan veszed, hogy csak 30%-ot kell kifizetni felújításra? A többit a szomszéd néni fizeti? Én minden hónapban kb 5000 forintot fizetek közös költségre. Mire vonatkozik a 18% ÁFA? Ezt nem értem. A gáz falun is annyi, mint városban. Te fűthetsz fával is, ami ugye sokkal olcsóbb... Én szeretek itt lakni!!!
2009. aug. 15. 16:35
 6/10 anonim ***** válasza:
16:31: Gondolom nem egy 55 négyzetméteres házad van, ha ennyit fizetsz. A lakásom ekkora. Gondolom akkor az is logikus, hogy kevesebb gázszámlát fizetek. De anyumék kertes házban laknak, és nem fizetnek ilyen sok villanyszámlát, gázszámlát.
2009. aug. 15. 16:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Azért, mert aki szerint a panel fenntartása is drága, az kertesházban az első télen csődbe menne. Nekünk kertesházunk van, és hideg téli hónapokban sokszor a 200ezer forintot is eléri a rezsi.
2009. aug. 15. 19:10
 8/10 anonim ***** válasza:
Ezt a kétszázezres rezsit nem igazán értem. Télen a fűtés több, az igaz. De a többi??? Én is világítok, főzök, stb. Miért sírsz- rísz, költözz panelba, ha sokallod a rezsit. Én is laktam kertes házban, tudom mennyi a fenntartása. Ne essetek már túlzásokba!!! Úgy jön le, mintha a panelosok ingyen élnének. Mint már írtam, biztos nem 55 négyzetméteres a házatok. Akkor miért csodálkozol a magas számlákon? Ha nekem 100 négyzetméteres lenne a panelom, ott is sokkal több lenne a rezsi.
2009. aug. 15. 20:29
 9/10 anonim válasza:
A városban ahol lakom nem lehet olcsón házat venni vagy ha lehet azt le kell bontani és újat építeni helyette! 2.nem azért vesz valaki panelt mert állambácsi segít,(csak szólok hogy a segged kitörölheted vele annyit ér) hanem mert arra fútja 3. hiába veszek én falun házat ha nincs autóm és nincs olyan közlekedés hogy el tudjak járni rendesen dolgozni! Megkérlek gondolkozz mielőtt ilyeneket írsz! Nem mindenki készült egykaptafára! Egy panellakó állambácsira váró!
2009. aug. 15. 20:37
 10/10 anonim ***** válasza:
19:10 vagyok. Nem rémlik, hogy sírtam volna. Simán ki tudjuk fizetni a rezsit, épp csak arra utaltam, hogy egy kertesház fenntartása jóval drágább, mint egy lakásé. Egyrészt, mivel neked kell kifűtened egyedül, nem melegítenek minden oldalról más lakások, télen simán van 100ezer forint felett a fűtésszámla (120 m2 háznál). Másrészt ha nem száraz gazt akarsz látni a kertben, hanem szép zöld gyepet és virágokat, az a vízszámládat is igen megdobja. Ennek ellenére sosem laknék panelban, mert nincs párja annak, amikor nyáron ki tudsz feküdni egy nyugágyban a kertbe, a teraszon tudsz ebédelni, meg kánikulában be tudsz ugrani a medencébe. 50 m2 lakás meg egy családnak legfeljebb szükségmegoldás lehet, akkora területen még arra sincs hely, hogy mindenkinek legyen egy szobája.
2009. aug. 16. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!