Mennyibe kerülhet esetünkben a tetőszerkezet megújítása?
kb. ahogy előttem szóltak... a 2 milla elég, főleg, ha nem vagy finnyás és kifogsz valami jó használt cserepet... én is így jártam...
a fára nagyon kell ügyelni...honnan, mennyiért, ki csinálja, tűz és rovarmentesített-e.. stb...
Semmiképpen sem növeli. Főleg a mai válság idején.
Tetőtér beépítéshez nem biztos hogy elég egy tetőszerkezet megújítása. Egyébként a tető formájától kezdve a magasságán át rengeteg minden befolyásolja az árát. Én is 1-2 millió körülire tippelnék.
Sziasztok!
2millió azért elég vadul el lett dobva. Íme néhány ár amivel nagyjából kalkulálhatsz:
-1m2 cserépfedés új tatai szalaggal lécezve, fóliázva,kontralécezve: 2800,- anyag és 1800,- munkadíj
-1m3 gerenda 70.000,- , kezelve cca.: 80.000,- A munakdíj függ a m2-enként felhasznált m3-től de egy 70m2es házra egy nyereg vagy félnyereg tetőt felteszünk már 180-200.000,- körül.
-Amivel számolnod kell még az a bádogozás. Szegélyeket cca.: 1500,-/m anyag+munkadíjjal számolhatod, a csatornát pedig 2500,- körül.
-Ami még dobja az árat az a kúpcserép. Az 1000,- felett van 1db és általában 3db kell méterenként.
Az előzőkhöz szólva Én mint tetőfedő nem ajánlom a bontott cserepet. Rengeteg közte a selejt és az előző tető formájára vetemedett. Az esetedben az új cserép ára (100m2-el számolva) 180.000,-
Amit még ajánlani tudok,hogy mielőtt belefogsz kérj sok kivitelezőtől ajánlatot anyag/munka tételes bontásban mert hatalmas a szórás manapság ezen a téren.
A legolcsóbb cserépre pedig annyit mondanék: A tető nem azért van,hogy bárki is mászkáljon rajta. Csak akkor ajánlom a drágább cserepeket ha fontos a dizájn. Ettől függetlenül mint kivitelező a Tondach hornyolt cserepei mellett teszem le a voksom ár/érték arányban.
Remélem tudtam valamit segíteni :)
Ad1) Nem a cserépen mászkálsz hanem feltologatod magad előtt(Tatai szalag).
Ad2) 100,- körüli összegről beszélünk. Sokkal több selejt keletkezik egy hajlat befaragásánál mint ami a járkálásból adódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!