Fűtésszerelők! Ez keverőszelep, termosztatikusszelep, vagy mindkettő? (Házban padló+radiátoros fűtés)
A helyzet az,hogy 15 fokra van állítva a rendes termosztát(ami a radiátoroké lehet),de már egy jó ideje nem kapcsol be,és 18 fok van bent!
A padló viszont megy mert ez a "bizonyos szelep" 7-es állásba van és a padló 25-30 fokos!Na most akkor ez keverőszelep,termosztatikus,vagy mindkettő?
Erről van szó: [link]
Na itt van! [link]
Tehát a fej az termosztatikus?!És ez is kikapcsol,ha elért egy adott hőmérsékletet?!
És megtudjátok állapítani a szelepfej típusát?
Azért kérdem,mert a házat idén vettem,és semmit nem tudok!:)
Na most egy kicsit távolabbról is, hogy látsszon a környező csőhálózat!
Úgy sejtem, hogy ez szabályozza a padlófűtés előremenő hőmérsékletét. Látszik a termofejből kijövő cső, ami az érzékelőhöz vezet. Tippem, hogy itt keveréssel oldották meg a szabályzást, nem hőcserélővel. Ha a vízhőmérséklet eléri a beállított értéket, akkor a termofej visszakeveri az előremenő vizet.
Nekem kissé másképp van megcsinálva, valahogy így:
A termofej osztása a leírásában szokott lenni.
Ha mindig fűt, akkor valami nem stimmel, mert a szobatermosztátnak a padlófűtést is le kellene tiltania!
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!