Budapest 11. vagy 14. kerület?
19 éves vagyok és most készülök felköltözni Budapestre.
Az iskola -ahol heti 1 napon van tanítás- a 11. kerületben van. Ezért gondoltam érdemes lenne a 11. kerületbe költöznöm.
Ugyanakkor a suli mellett szeretnék dolgozni is és nagyobb az esélye annak, hogy a pesti oldalon találok magamnak munkát- ami ugye heti 5 nap- és akkor már érdemesebb lenne valahová a közelbe költözni, mondjuk a 14. kerületbe.
Szerintetek melyik a jobb, biztonságosabb környék? Ti melyiket választanátok?
A válaszokat előre is köszönöm.
Mindkettő jónak számít közbiztonság szerint.
A XI. ker.t ismerem alaposan. "Hatalmas"...,pl.: Lágymányos - Őrmező olyan messzire esik egymástól, hogy a belváros gyorsabban elérhető, mint e kettő közt ingázni.
Én évekig laktam a 14. kerületben, most pedig a 11.-ben :D
A 14.-et jobban szerettem, mert sokkal közelebb volt minden. Pedig most a 7-es busz vonalán lakom, ami elvielg tök jó - na persze, egész addig, amíg nincs irgalmatlan dugó. Plusz közelebb volt minden a 14. kerületben, itt jobban szét vannak szórva a boltok, stb.
Ha te most költözöl fel, fiatal vagy és egyedül, akkor mindenképp a belvárost javaslom. Akár a 14. kerületet, metró mellett! De beljebb is érdemes nézelődni, mert rengeteg időt nyerhetsz az utazáson. Annyi a lényeg, hogy vagy metró, vagy a 4-6 villamos vonalára költözz, akkor nem lesz gond a közlekedéssel. Akkor kiköltözhetsz akár a kökire is, csak annyi a lényeg, hogy gyalog pár perc alatt elérd a metrót, ne kelljen buszoznod még pluszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!