Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nektek is többet mér a lecseré...

Nektek is többet mér a lecserélt gázórátok?

Figyelt kérdés
A tavasszal lecserélt gázórámon egy sparhet van, főzési szokásaim miatt a gáz bekötése óta 0,5...1,5köbmétereket fogyasztottam. Az óracserével egy időben ez hirtelen felugrott 4..6 köbméterre. Szokásaimonm nem változtattam, a gáznál a fali főcsapot is mindig gondosan elzárom, nincs szivárgás se, már ellenőriztem. Szerintetek meg merik ezt lépni a gázműveknél? Mi a teendő ilyenkor?

#lopás #francia #rablás #gázmóra #gázmű
2012. nov. 11. 18:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Bejelented az óra hibáját.

(...aztán meg jól "bebizonyítják" hogy valójában a régi mért kevesebbet...)

2012. nov. 11. 20:50
 2/3 A kérdező kommentje:

A bejelentem és "kivizsgálják", meg a fogyasztóvédelmen, energiafelügyeleten kívül gondoltam... Ezek nyilvánvalóan nem célravezető megoldások ebben az országban.

Itt vsz. az összefogás segíthet egyedül. Mondjuk egy térségben összeszedni vagy 500 felhörrent embert, aminek már jobban van szava és lehetőségei...

Egyszer a rádióban foglalkoztak túlszámlázó mérőkkel, ami az energiafelügyelettől kibukott, tehát a probléma amibe most én is belefutottam nyilvánvalóan létezik és nyilvánvalóan egyre többen belefutnak. Ám fura módon a szolgáltató mégsem hagyott fel ezzel a szokásával. Még az is lehet, hogy ugyanazt a mérőt, amit egyik helyről levettek, símán feltették a másik helyre... Szóval egy vicc az egész.

Te nem lophatod a gázt, de téged meglophatnak ezerféle módon? Nem elég nekik a valós fogyasztás majd 10-szeresét kitevő alapdíj, a rendesen ki nem írt gázár, hogy gagyi módon nekünk kell bediktálni az óraállást, mert különben annyit számláznak előre, ami éppen tetszik... Netán jövőre a szerencsétlen, régi házban élőket sújtó 3000m3 feletti büntető gázár, ráadásul még az órákat is megbuherálják. Az emberben azért joggal felforr az epe.

Szóval valami hatékonyabb megoldásra gondoltam.

Az érdekelne, hogy _érdemben_ mit tehetek a szolgáltatói csicskáztatás ellen.

Nyilvánvaló, hogy független szakértőt megfizetni, kiegészítőként egy hitelesített soros mérőt felrakatni, perre menni egy kisfogyasztónak soha az életben nem éri meg. Ehhez sok-sok dühös kisfogyasztó kell...

Ahogy számolgattam, jobban járok lassan ha kiköttetem a vezetékes gázt és átállok palackosra. A sparhetem elmegy arról is, nincs alapdíja és kicserélhetem akár a határ túloldalán, arra jártomban - ha itt az egekbe akarják emelni. Az egyszem konvektorról meg mióta megbuherált órám van - teljesen lemondtam. Úgyis egy vagyont eszik, ha a mérő jól mér... Betettem egy öreg, 100 esztendős vaskályhát és vissza a középkorba, mint már sokan. De legalább ezért annyit fizetek, amit felhasználok és nem csapnak be, nem fosztanak ki... :(

2012. nov. 12. 07:24
 3/3 anonim ***** válasza:
A múlt héten foglalkozott ezzel a TV, rádió, hogy a Tigáz-szakemberek csináltak valami disznóságot, és most folyik a vizsgálat. Több fogyasztó együttes bejelentése, és rejtett kamerás felvételek bizonyítják, amikor babrálják az órát (mágnesezik vagy mit csinálnak). Szóval, lehet, hogy van benne valami. Érdemes utána-járnod.
2012. nov. 12. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!