Miért nem ég az őrláng? Ferroli.
Figyelt kérdés
Fogalmam sincs hogy működnek ezek, de valaki azt mondta, hogy azért rossz, mert mikor beindítottuk egy hónapja a fűtést, nem engedtünk vizet a radiátorba, levegő került a rendszerbe és ezért nem fűt. Ha bekapcsolom a termosztátot akkor kattan egyet, de nem lobban fel az őrláng, csak elkezd víz folyni a csövekben. ugyanaz ha meleg vizet nyitom ki, kattan egyet de a láng nem ég tehát nicns melegvíz. Mit csináljak? :(2012. nov. 7. 08:22
1/2 anonim 

válasza:

A radiátorban a víz nyomásnak 1.5 bár körül kell lennie. Ha nincs meg, attól még meleg vizet kellene csinálnia. Fűtenie is kell, csak ha alacsony a nyomás, akkor rozsdásodni kezdenek a csövek meg a radiátorok. És természetesen a fűtési teljesítménye is kisebb lesz, hiszen nem lesz tele a radiátor.
Mivel évente egyszer kötelező ellenőriztetni a kazánt (törvény írja elő), ezért jó volna szakembert hívni hozzá, aki megnézi, rendbe teszi, lelégtelenít.
2/2 A kérdező kommentje:
Már átállitottam azt amit mondasz 1,5-re utána próbáltam azt a szikráztatót vagy mit nyomni de nem történt semmi, mondjuk nem is tudom minek kéne történnie... Volt ellenőrizve idén minden rendben volt vele, ezért nem is értem :(
2012. nov. 7. 14:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!