Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért nem ég az őrláng? Ferroli.

Miért nem ég az őrláng? Ferroli.

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs hogy működnek ezek, de valaki azt mondta, hogy azért rossz, mert mikor beindítottuk egy hónapja a fűtést, nem engedtünk vizet a radiátorba, levegő került a rendszerbe és ezért nem fűt. Ha bekapcsolom a termosztátot akkor kattan egyet, de nem lobban fel az őrláng, csak elkezd víz folyni a csövekben. ugyanaz ha meleg vizet nyitom ki, kattan egyet de a láng nem ég tehát nicns melegvíz. Mit csináljak? :(
2012. nov. 7. 08:22
 1/2 anonim ***** válasza:

A radiátorban a víz nyomásnak 1.5 bár körül kell lennie. Ha nincs meg, attól még meleg vizet kellene csinálnia. Fűtenie is kell, csak ha alacsony a nyomás, akkor rozsdásodni kezdenek a csövek meg a radiátorok. És természetesen a fűtési teljesítménye is kisebb lesz, hiszen nem lesz tele a radiátor.

Mivel évente egyszer kötelező ellenőriztetni a kazánt (törvény írja elő), ezért jó volna szakembert hívni hozzá, aki megnézi, rendbe teszi, lelégtelenít.

2012. nov. 7. 09:10
 2/2 A kérdező kommentje:
Már átállitottam azt amit mondasz 1,5-re utána próbáltam azt a szikráztatót vagy mit nyomni de nem történt semmi, mondjuk nem is tudom minek kéne történnie... Volt ellenőrizve idén minden rendben volt vele, ezért nem is értem :(
2012. nov. 7. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!