Ha 2 év múlva szeretnénk elköltözni jelenlegi lakhelyünkről 300 km-re, annak hogyan kell "nekiállni"?
Családi házban lakunk, és 2 év múlva nyáron szeretnénk elköltözni. Mikor kezdjük el árulni a házunkat? Mennyivel előtte kell keresni a leendő lakhelyünkön? Párhuzamosan kell futtatni az adás-vételt?
Aki járt már hasonló cipőben, kérem segítsen!
Nyugodtan nekiállhattok már most meghirdetni a házatokat és keresni az újat, persze közölni kell a Vevőkkel és az Eladókkal, hogy mikor lenne aktuális a kiköltözés, beköltözés.
Vannak, akik évekig hirdetik a házukat és nem találnak rá vevőt!
Amikor én lakást cseréltem, én úgy csináltam, hogy elkezdtem vadul keresni egy nekünk megfelelő lakást, de közben felértékeltettem a sajátomat (tudjam, mennyit kapok majd érte, milyenek az esélyeim)...
Míg hónapokig lakásnézőben járkáltunk, addig a sajátomat szépen rendbehozattam , hogy jó áron lehessen eladni.
Nekem nagy szerencsém volt, mert kb. 1 év múlva találtam egy számunkra tökéletes lakást, de sajnos az Eladónak nagyon sürgős volt az eladás, kikötötte, hogy 1 hónap múlva kéri a pénzt! 8-o
Óriási kockázatot vállaltam, mert így aláírtam az előszerződést, később gondoltam bele, hogy ebből lehetett volna nagy bukta is.
De szerencsém volt, mert sikerült 1 hónap alatt az én lakásomat is elpasszolni, tudtam tartani a határidőt! :D
Igazából az én új lakásomnak az eladói keveredtek késésbe, mert mint később kiderült, egy sokszoros láncolat egyik láncszeme voltunk, mindenki a láncban úgy adta el a saját lakását, hogy az új lakásába abból fizette volna a beugrót! (Ha egyik dominó kidől, dönti az egész sort!)
Szerencsére nagyon jó ingatlan-ügyvédünk volt, ő simítgatta el a problémákat, mert különben többszörös csődbe futottunk volna.
Úgy is eladhatjátok a házatokat, hogy a Vevő előleget fizet most, és a kiköltözésnél (akár 2 év múlva) fizeti a fennmaradó összeget! (Ennek az a hátulütője, ha 2 év alatt felmegy az ingatlanok ára, vagy magas lesz az infláció, akkor buktatok egy csomó pénzt!)
A ti új lakásotokat is megvehetitek hasonló módon, akár 2 évre előre is! (A fennmaradó vételár nagyobb részét majd a beköltözéskor adjátok át.)
Jaj, nagyon dörzsöltnek kell lenni, de mire végigcsináljátok, ti is beletanultok az "ingatlan-szakmába"... :-[
Köszönöm Nektek a válaszokat! Nem lesz egy sétagalopp, azt látom már! :-(
Sajnos mi is a házeladásból befolyt pénzből szeretnénk megvenni a leendő otthonunkat, és nálunk még a távolság is nehezítő tényező lesz...
Nagy levegő, és bele kell vágni! :-)
Szorítsatok majd! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!