Hogy lehet 16 évesen elköltözni othonrol hogy önnálllo lehessek hogy a szüleim ne tujanak beleszolni?
Szerintem még korai ez az összeköltözés, nem gondolod? Suliba járnál továbbra is? (Mert 8 általánossal nem válogathatsz majd a munkahelyek közül, de ezt bizonyára Te is tudod). Készen arra, hogy napi szinten főzz, hetente moss, és takaríts? Miből élnétek?
Mert persze, ezt nagyon szép elképzelni, hogy összeköltözünk, és húúdejólesz utána. De te megtennéd -e azt a háztartásban, ami otthon fel sem tűnik, mert édesanyád elvégzi helyetted. Mindezt tanulás mellett nem egyszerű megvalósítani.
Gondold ezeket végig!
Mondjuk vállalj diákmunkát, végezz el otthon minden házimunkát. 16 évesen ez az önállósulás. Aztán majd 18 éves korod után gondolkozz a saját lakáson, ha még akarsz.
Am a válasz egyszerű, sehogy sem tudsz ennyi idősen elköltözni, te még nem vagy felnőtt, éjszakai munkát sem vállalhatsz, és nem is szavazhatsz, meg ha jól tudom bizonyos munkanapnál többet nem is dolgozhatsz egy hónapban, talán a munkavállaláshoz is kell szülői beleegyezés, de ebben nem vagyok biztos.
Szerintem simán költözz el. Van a környéken bérelhető lakás biztosan.
Keress munkát, mert a boltban csak pénzzel fizethetsz. Mossál a párodra, főzz rá, takaríts, vasalj, satöbbi, dolgozz a munkahelyeden (valami segédmunka jöhet szóba). Abból a fizetésből még a hétvégi bulira se fogja futni. De erőd se lesz rá úgyse. Utána rájössz, hogy nem volt otthon olyan rosz és 1 hét múlva hazaköltözöl és jobban tiszteled a szüleidet.
3 lehetőséged van, hogy elköltözhess.
1. Fogod magad és egyszerűen elmész, ha szerencséd van, a szüleid nem bolygatják.
2. Összeházasodsz a barátoddal (szülői beleegyezés is kell), akkor nagykorúsítanak.
3. Ennek nem emlékszem a nevére, de a gyámügyön tudják, valaki vállalja érted a felelősséget (mint eddig a szüleid), és úgy költözöl el.
Viszont a fentiekre tényleg készülj, bizony porszívózni, felmosni, modogatni, mosni, vasalni, főzni, nagytakarítani, wc-t pucolni, nagytakarítani, stb neked kell majd, akár a barátod után is!
Akár van hozzá kedved, akár nincs, akkor is, ha éjfélig tanulsz és hulla fáradt vagy.
A boltba pénz kell, a rezsire is, nem is kevés, azt elő kell teremteni, vagy neked, vagy a barátodnak.
Ha önállósulni akarsz, ugye ezt a terhet egyik szülőre sem akarod bízni?
Sok szerencsét.
Utolsó vagyok.
Néhány helyen elgépeltem, a modogatni természetesen mosogatni és a nagytakarítani elég egyszer is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!