Mitől párásodhat az ablakom már most? (hőszigetelő üveg)
2 ablak között kuka az ablak tuti új üveg kell..
hőszigetelt üveg és a tok?új műanyag?
mert akkor 1*rű nem szellőzik a lakás ez párásodáshoz ill penészedéshez vezet..van a kilincsen 1 fokozat 1 kattanás vissza az alaptól próbáld meg azt..akkor a pára kimegy..ha műanyag az ablak..bár kevés az infó
helyre nem nagyon tudod hozni...a pára máshol is lecsapódik nem csak az ablakon falakon,fürdőben...ez penészedéshez s vezethet...
valahogyan szellőztetni kellene a lakást,persze nem ablak kinyitásával gondolom
Kicseréltetheted az üveget U=1.1 W/m2K értékűre.
Az jobban szigetel -> kevesebbet kell fűtened, és kevésbé csapódik le a pára.
Annak a széle is hőhidas, tehát ott is gyöngyözni fog a pára, de azért zongorázni lehet a különbséget.
Télen 60-70% páratartalom soknak tűnik.
Nálunk 30-40% ami persze kevés, de mi szeretjük a friss levegőt.
A párát ott célszerű nyakon csípni, ahol keletkezik, és amikor keletkezik.
- Konyhában tűzhely fölé szerelt elszívóval, ami a szabadba kifújja a gőzt.
- Fürdőben szintén a szabadba kifújó ventilátorral.
Sokan elfelejtik, hogy az elszívott levegő helyett valaminek be kell menni. Ha a gázcirkó kéményén pótlódik vissza, az nem egészséges, betegséges, sokszor halálos is.
Én a levegő vissza pótlására a hálószobákban nappaliban egy-egy ablakra készíttettem 1 cm széles 20 cm hosszú rést az ablak tetején (nem az üvegen, hanem a műanyagon). Aereco légbevezetőnek van előkészítve, de most talicskával tolom a pénzt a banknak (devizahitel), így elakadt minden projekt.
Az is elég, ha néhány ablak tetején 10-100 cm hosszú tömítést kiszedsz. Mínusz fokoknál némelyiket vissza rakhatod, érzésed szerint.
A rés annyival jobb, hogy bármikor húzhatok rá celluxot, pl. viharos szélben, vagy nagyon hidegben. Vagy tömhetek bele vatelin anyagot, ami megszűri a szmogos városi levegőt.
Én így szabályozom a szellőzést. Télen ablakot nem kell nyitnunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!